Stora nysatsningar på Dockyard Hotel - | Konferensvärlden
Dockyad Hotel
Foto: G Assner
Dockyad Hotel
Dockyad Hotel
Foto: G Assner
Foto: G Assner
Reportage > Stora nysatsningar på Dockyard Hotel

Stora nysatsningar på Dockyard Hotel

Hotell Mellan hav och stad ligger Dockyard Hotel på Nya Varvet, mitt emot Göteborgs hamn. Här finner man den perfekta symbiosen mellan frisk havsdoft och citypuls.

31 oktober 2016, uppdaterad: 26 maj 2021

Nya Varvet är en historisk plats i Göteborg. Många av byggnaderna är gamla, anrika och kulturminnesskyddade och ända fram till mitten av åttiotalet fanns här militär verksamhet. Österut ligger Röda Sten, Älvsborgsbron, färjeterminalerna och Göteborgs centrum. I norr, tvärs över älven, skymtar delar av det som nu är Skandinaviens största hamn. Västerut ligger det spektakulära Oscar II Fort, stadsdelen Långedrag, Nya Älvsborgs fästning, Göteborgs skärgård och ett öppet västanhav.

Dockyard Hotels fantastiska läge lämpar sig därför lika väl för konferenser och fester, som för övernattande affärsresenärer eller Göteborgsturister.

Omfattande omvandling

Det var i mars förra året som man började den stora förvandlingen av den tidigare konferensanläggningen som låg här på Nya Varvet. Med mycket engagemang och stora visioner, ville man skapa ett fullfjädrat hotell med nya rutiner och med ledstjärnan att gästen alltid ska vara i fokus.

Och i februari i år gick startskottet för den nya verksamheten då anläggningen bytte namn till Dockyard Hotel.

– Den här delen av Göteborg har varit ett lite slumrande område, men det är i själva verket en verklig oas som vi hoppas att fler besökare och gäster ska få upptäcka nu, berättar Magnus Flygare, VD för Dockyard Hotel. Med närheten till vattnet, men samtidigt ändå bara en kort bit in till Göteborgs centrum, och med fina cykelvägar, jogging- och promenadstråk och gott om parkeringsmöjligheter för alla våra besökare, finns alla förutsättningar för en trevlig, effektiv och smidig vistelse här, förklarar han.

Ny bankettrestaurang

Stora om- och tillbyggnader har pågått det senaste året; bland annat har restaurang Reveljen byggts om och renoverats, och i denna finns nu ett nytt och toppmodernt kök och en fantastisk bankettrestaurang med plats för upp till 450 personer. Nästa steg blir att bygga om den gamla gymnastiksalen som ligger i anslutning till Reveljen. Tanken är att skapa en helt ny huvudbyggnad, som – i syfe att samla allt under ett tak och effektivisera verksamheten – ska rymma en härlig lobby med öppen spis, ytterligare en restaurang och all hotelladministration.

Konferenscampus

Alldeles intill hotellet finns sedan en tid tillbaka även ett av Västra Götalands fem egna konferenscenter, så kallade Campus, med helt nybyggda konferenslokaler. Totalt finns här 30 olika mötesrum med plats för upp till 700 sittande besökare.

– Vi är väldigt glada över att få vara en del av Campuspaketet och stolta över att Dockyard Hotel kan erbjuda förstklassig logi och fantastisk mat till alla Campusbesökare, förklarar Magnus Flygare.

Populärt julbord

Och trots att man inte har varit igång mer än ett knappt år, har Dockyard redan etablerat sig som en uppskattad julbordsarrangör i Göteborg. Förra året intog populära Arvingarna Reveljens scen och bjöd på gamla godingar och nya hits, samtidigt som restaurangens gäster kunde njuta av ett traditionellt och dignande julbord. Arrangemanget blev en sådan succé att man återupprepar konceptet i november-december i år.

– Vi har otroligt många fler tankar på hur vi ska vidareutveckla Dockyard så att våra gäster ska trivas här, med planer på alltifrån boulebana och minigolf till gästhamnsplatser och en relaxavdelning. Utgångspunkten för allt vi gör är att våra gäster ska känna att vi lägger ned vår själ för att skämma bort dem, och jag är övertygad om att vi kommer att lyckas med det, konstaterar Magnus Flygare avslutningsvis.

Fakta Dockyard Hotel

På Dockyard Hotel finns 96 hotellrum i olika stilar och storlek och åtta egna konferensrum. I närheten finns också Campus Västra Götaland med totalt 30 olika konferenslokaler.

Läs mer om Dockyard på Konferensguiden.se

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.