Waxholms Hotell – lätt att hitta men svår att glömma - | Konferensvärlden
Waxholms Hotell
Waxholms Hotell
Waxholms Hotell
Waxholms Hotell
Waxholms Hotell
Waxholms Hotell
Thérèse Liljeqvist, Waxholms Hotell
Thérèse Liljeqvist
Reportage > Waxholms Hotell – lätt att hitta men svår att glömma

Waxholms Hotell – lätt att hitta men svår att glömma

Konferenspärlor Reser man till Vaxholm med båt så är Waxholms Hotell det första man ser när man närmar sig hamnen. Hotellet är en ikon i Stockholms skärgård. Med mycket hjärta och omtanke bjuder man in till ovanligt avslappnade möten och konferenser där havet är en ständigt närvarande gäst.

Text: Helena Wikström

14 april 2023,

Waxholms Hotells historia är både lång och händelserik. Hotellet invigdes 1902 då Augusta Karlsson öppnade det ”nybyggda Waxholms Hotell”. Då var Vaxholm fortfarande en ö utan landförbindelse med fastlandet och all kommunikation skedde på vattnet. Nästan 120 år senare sluts cirkeln av kvinnligt ledarskap när Thérèse Liljeqvist blir ny ägare.

– Hotellet har sedan det invigdes 1902 varit en ikon i skärgården, och för mig som ny ägare var det viktigt att först se till att den lokala marknaden verkligen gillar hotellet. Det är ett så fantastiskt hotell och vi har en otrolig personal som arbetar här, säger Thérèse.

Thérèse tog över driften mitt under pandemin, en tuff tid som man klarade tack vare personalens stora engagemang och vilja. Waxholms Hotell beskrivs bäst som det lilla, personliga och mysiga hotellet. Här ska det kännas som att komma hem till Thérèse – varmt och familjärt.

– Hotellet är gammalt, det måste man förstå när man kommer hit. Vi har inte alla moderna bekvämligheter utan här bjuder vi istället på oss själva, säger Thérèse.

”En konferens blir aldrig bättre än den mat som serveras” är en central tanke hos den erfarna hotelldirektören, och Matsalen, där du äter med havsutsikt från alla bord i hela restaurangen, är en kärleksförklaring till svensk husman med rika smaker och ett gediget hantverk. Under sommaren står dessutom Kabyssen öppen med sin stora uteserveringen för både middagar och drinkmingel.

– Vi kan ha ett oerhört högt tryck här under varma sommarkvällar, då vi alla rycker in och arbetar tillsammans. Att även jag arbetar direkt ”på golvet” har också gjort det lättare för mig att få med mig personalen i de förändringar jag vill göra, förklarar Thérèse.

Matsalen rymmer upp till 150 gäster, men vill man som konfererande grupp sitta mer avskilt så finns ett chambre séparée för 40 personer med utsikt mot Kastellet.

Havsutsikten är en genomgående lyx överallt på hela hotellet. Alla sex konferensrum har utsikt mot havet och de flesta av dem har dessutom en egen balkong där man kan ta sin pausfika. Här finns 42 skönt inredda hotellrum där hälften har havsutsikt. Många av dubbel-rummen har egen balkong där man kan sitta och titta ut över den dynamiska hamnen där båtar lägger till och människor flanerar.

Vill man aktivera sig under sin konferens på Waxholms Hotell finns det fantastiska möjligheter i den härliga skärgårdsmiljön. Kanske tävla i Fångarna på Kastellet, köra höghöjdsbana i Skypark Vaxholm eller göra en oförglömlig båttur i solnedgången, en fiskeguidning, sälsafari eller kanske en ölprovning på Waxholms bryggeri. Eller varför inte bara lugnt strosa omkring i den vackra skärgårdsstaden med sin gamla bebyggelse. På hotellet finns också ett mini-SPA, Kajutan, där upp till åtta personer kan njuta av toppmodern infrabastu, jacuzzi och skön relax.

– Vi har planer på att bygga ett nytt stort spa i den intilliggande fastigheten. Tullhuset, som fastigheten heter, ska också få 15-20 nya hotellrum och vi ska bygga en glasad förbindelsegång mellan de två fastigheterna, berättar Thérèse.

Waxholms Hotell ligger mitt i hamnen i den vackra skärgårdsstaden Vaxholm. Hit är det lätt att ta sig både med bil, buss och med skärgårdsfärja. Nära Stockholm men ändå långt ut i skärgården. En plats som är ”lätt att hitta men svår att glömma” – en plats man inte vill lämna.

Fakta:
30 min med bil eller en knapp timme med skärgårdsbåt från Stockholm, ligger Vaxholm och Waxholms Hotell. Sex mötesrum med havsutsikt, 42 härliga hotellrum och en restaurang som spelar huvudrollen för att göra din konferens lyckad. Varmt, litet och familjärt i skärgårdens huvudstad.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.