Almåsa nylanserar konceptet Mörkermöten - | Konferensvärlden
Almåsa Konferens
Almåsa Konferens - citat från deltagare i konceptet Mörkermöten.
Almåsa Konferens
Almåsa Konferens - citat från deltagare i konceptet Mörkermöten.
Almåsa Konferens
Almåsa Konferens - citat från deltagare i konceptet Mörkermöten.
Mötesnytt > Almåsa nylanserar konceptet Mörkermöten

Almåsa nylanserar konceptet Mörkermöten

Mötestrender Almåsa Konferens beläget i Stockholms södra skärgård har nylanserat möteskonceptet Mörkermöten. Konceptet kräver mod, men de som vågar har allt att vinna. För när synen försvagas kan man se vad man aldrig tidigare sett. Och kanske är det just i mörkret som svaren på framtidens frågor döljer sig.

21 juni 2016,

Flertalet vetenskapliga studier visar att den som inte kan se istället skärper sina andra sinnen, t ex har personer med synnedsättningar ofta mycket skarp hörsel och kan uppfatta ord i ett flöde snabbare än den som ser. Men vad händer med sinnena när personer med fullgod syn vistas i ett becksvart rum? Och vad händer vid ett möte i totalt mörker? Svaret finns på Almåsa Konferens.

- Under ett vanligt möte får du intryck i överflöd, förutom den huvudsakliga informationen tar du även in miljön och människorna runtomkring dig. I ett mörkt möte får orden större betydelse och du kan fokusera på det viktiga, säger Elisabeth Schmidt på Almåsa Konferens.

Att konferera i mörker

Att konferera i mörker kräver mycket av alla som deltar och för att det ska fungera så bra som möjligt finns speciella mötesledare som leder sällskapet genom mötet. Förberedelserna inför ett mörkermöte är också viktiga samt att alla är införstådda med att de inte kommer att kunna se någonting i mörkret vilket kan vara lite skrämmande för en del.

- Mörkermöten kräver mod. De som vågar testa att utmana sina sinnen och utforska sig själv kan nå enastående resultat, säger Elisabeth.

Andra sinnerliga upplevelser

Förutom möten i mörker finns möjlighet till många sinnliga upplevelser på Almåsa Konferens. På Svartkrogen serveras trerättersmiddagar med underhållning i beckmörker och den som följer ljud-slingan längst de krumma stigarna mot havet kan njuta av skärgårdsdoft och havsluft och solvarma klippor.

Historien om Almåsa

Almåsa byggdes som en sommarbostad på 30-talet som två decennier senare över av De blindas förening och blev en fridfull oas för synskadade i en tid där det inte var lätt att hitta sin plats i samhället. Med tiden blev de Synskadades riksförbund en bärande del av verksamheten. Idag är Almåsa Konferens en plats för möten och upplevelser som övervinner dina sinnen. Här får du chansen att synas och bli sedd även om du inte kan se.

Vill du veta mer om Almåsa Konferens och få tips och hjälp att boka ditt möte här, klicka dig vidare till systersajten Konferensguiden.se, här erbjuder vi dig kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.