Designkoncept från Göteborg på flera hotell i Alperna - | Konferensvärlden
Stylt Trampoli
Restaurang på HUUS Hotel, Gstaad, designat at Stylt Trampoli
Foto: Mark Nolan
Stylt Trampoli
Bokhylla i vardagsrummet på HUUS Hotel, Gstaad, designat at Stylt Trampoli
Foto: Mark Nolan
Stylt Trampoli
Spedition Hotel & Restaurang, Thun, Schweiz
Foto: Mark Nolan
Mötesnytt > Designkoncept från Göteborg på flera hotell i Alperna

Designkoncept från Göteborg på flera hotell i Alperna

Utland Stylt Trampoli är en av världens mest erfarna design- och konceptbyråer. I över 25 år har man arbetat med strategisk design för att skapa unika upplevelser, främst för restauranger och hotell. Sedan flera år tillbaka pågår en internationell expansion, som lett till att byrån nu har majoriteten av sina projekt utomlands. Bland uppdragen från bland annat Kanada, Finland, Tyskland och Kina finns flera från Schweiz - inte mindre än fyra hotell i Gstaad-området.

9 mars 2017,

- Gstaad är en tuff hotellmarknad, säger Erik Nissen Johansen. Vi har alltid hävdat att en bra upplevelse är det bästa konkurrensmedlet ett hospitality-företag kan ha, och idag när folk reser mer blir de mer krävande som konsumenter. Det leder till att operatörerna inser värdet av att jobba upplevelsedrivet.

Det började med Spedition Hotell & Restaurang i Thun utanför Gstaad, där man fick utmaningen att skapa ett boutiquehotell med tillhörande restaurang i en gammal speditionscentral. Bakom projektet stod ett team med backning från Credit Suisse. 

Spedition hade knappt öppnat innan nästa förfrågan kom - att göra om ett av Gstaads största hotell till en modern, inspirerande äventyrsbas. Resultatet, HUUS Hotel, har varit föremål för global uppmärksamhet ända sedan öppningsdagen - hotellet har synts på bloggar över hela världen, bland annat på Vogue.com.

Nu jobbar man på ett boutiquehotell som ska bli en bohemisk lillasyster till HUUS, även det beläget i Gstaad, och dessutom har man ett potentiellt fjärde hotelprojekt i pipelinen.

Hotellen ser helt olika ut och har egna identiteter - det enda de har gemensamt är att koncepten bakom deras varumärken har sitt ursprung på Västra Hamngatan i Göteborg. Men det är såklart ingenting som syns. 

- Att vi kan jobba med en hel serie hotell i samma område på det här sättet är ett kvitto på att vi levererar precis det vi alltid har sagt att vi gör - helt unika upplevelser, säger Erik Nissen Johansen.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.