Djurönäset bygger folkpark - | Konferensvärlden
Djurönäset folkpark
Djurönäset folkpark
Mötesnytt > Djurönäset bygger folkpark

Djurönäset bygger folkpark

Mötestrender Djurönäset Konferens & Hotell i Stockholms skärgård bygger folkpark med dansbana, scen, stånd för aktiviteter och förtäring och givetvis bar och restaurang. Folkparken kommer att stå klar redan i maj, då det står företag på tur att arrangera sitt alldeles egna folkparksevent.

16 december 2015, uppdaterad: 11 januari 2016

I folkparken blir det folkfest såklart, men det är också en plats för många andra tänkbara sammankomster. Här kommer det att firas midsommar, det kommer hållas stora after-sail evenemang, konserter, kanske julmarknad och inte minst den årligen återkommande Skärgårdsfestivalen. Numera blir det alltså också fritt fram för riktigt stora event, som inte bara arrangeras av Djurönäset, utan även av kunder med behov av stora ytor för mycket folk.

Folkparken kommer att kunna bokas från maj till september för fristående event eller som del av en konferens på Djurönäset, med plats för ända upp till 2000 personer, men fungerar lika bra för till exempel en lite mindre grillmiddag eller femkamp med dans.

– Genom att bygga Folkparken öppnar vi upp möjligheten till företagsevent med artister, underhållning, mat, dryck och aktiviteter på hav och land. Den kompletterar även vår succé Sjöboden som rymmer lite mindre sällskap. Så passa på att boka upp sommarfesten, kräftskivan eller den stora kundvisningen och skapa en äkta skärgårdsupplevelse, säger Anders Wahlsten, försäljningschef på Djurönäset.

Fakta om folkparken
Folkparkerna i Sverige började dyka upp mot slutet av 1800-talet då det först och främst handlade om att människor samlades i ett politiskt, frikyrkligt, kulturellt syfte och man byggde då upp särskilda hus för ändamålet, så kallat Folkets hus. Fritidslivet hos människor växte i samband med att industrisamhället ökade, före industrins intåg i samhället så möttes ungdomar och spelmän utmed vägar och vägskäl. I takt med att man började bygga folkparker så kunde dessa möten äga rum där i stället.

De flesta folkparker byggdes efter i första hand tysk förebild, då man på ett ganska så billigt sätt kunde roa sig med dans och musik. Många svenska musiker har uppträtt på folkparker från 1930-talet och framåt. Folkparksturnéer är för många artister en stor del av branschen och det har så varit i Sverige under många år. Tillsammans med Folkets hus är Folkparker Sveriges största nöjesarrangörer med musik, dans, teater och många andra föreställningar.

Djurönäset har 274 hotellrum och 60 möteslokaler med kapacitet för drygt 500 gäster. Läs mer och få bokningshjälp på Konferensguiden!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.