Fjällbastun öppnar på Storhogna Högfjällshotell & Spa - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Fjällbastun öppnar på Storhogna Högfjällshotell & Spa

Fjällbastun öppnar på Storhogna Högfjällshotell & Spa

Hälsa & Spa Nu öppnar Fjällbastun på Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalsfjällen - det nya landmärket i Storhogna. Fjällbastun är ett vackert timrat hus på nästan 200 kvm med vedeldad bastu, en gedigen relaxavdelning med öppen spis, soffgrupp och konferenshörna där upp till 15 personer kan konferera samt utomhusbubbelpool ihop med kallkälla.

18 december 2015,

Den 14:e februari 2015 brann den tidigare Fjällbastun ner och under hösten har nu en ny Fjällbastu vuxit fram. Ett vackert timrat hus på nästan 200 kvm med vedeldad bastu, relax med konferenshörna och utomhusbubbelpool ihop med kallkälla.

Beslutet att bygga en ny och uppgraderad version av fjällbastun tog inte lång tid. I april började första ritningarna ta form, från början med en förhoppning om två våningar – som avslogs. Innan sommaren var en 197 kvm stor Fjällbastu färdigritad och klar att byggas. Efter flera månader står nu nya Fjällbastun färdig.

– Fjällbastun blir ett tillskott för såväl privatgäst som för konferensgrupper samt stugägare som besöker vårt hotell. Tillskottet kan bestå utav en trevlig gemenskap kring en bastustund, ett bra möte, en mindre konferens eller en avslappnad middagsmiljö framför spisen, i en fjällnära upplevelse med naturen inpå knuten, berättar Charlotte Mannerson, VD på Storhogna Högfjällshotell & Spa.

Grunden gjöts i slutet av augusti, ungefär samtidigt började Wagenius Bygg timra det som skulle komma bli nya Fjällbastun – det nya landmärket i Storhogna.

– Fjällbastun är handtimrad och traditionellt byggd efter en flera hundra år gammal hantverkskonst med yxa och såg. Tekniken att sammanfoga stockar horisontellt på varandra med så kallade ”knutar” i hörnen har använts i Sverige sedan 1200-talet, förklarar Patrik Wagenius från Wagenius Bygg.

Innanför dessa vackert timrade väggar finns en gedigen relaxavdelning med öppen spis, soffgrupp och konferenshörna där upp till 15 personer kan konferera – eller äta middag. Inredningen är i klassisk fjällstil med moderna inslag. Den vedeldade bastun är u-formad och har fönster med vy ut mot fjället. I anslutning till bastun finns omklädningsrum med dusch för damer och herrar. Utomhus väntar en varm bubbelpool och en kallkälla – för ett uppfriskande dopp.

– Den nya Fjällbastun ligger som tidigare, i anslutning till hotellet med möjlighet att hyra för sällskap och grupper som vill göra något gemensamt i en avskild, lugn och energigivande miljö, avslutar Charlotte Mannerson.

På Storhogna Högfjällshotell & Spa är det högsäsong från mitten av december och framåt. I dagsläget finns det cirka 2 dm snö, preparerade längdspår och slalombackarna i området är på gång att pistas med förhoppning att öppna innan jul.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.