Grand Hôtel satsar på att bli Europas säkraste hotell - | Konferensvärlden
Foto: Grand Hôtel, Tengbom Arkitekter
Under 2018 renoveras Grand Hôtels fasad. Visionen är att återskapa en fasad som både skildrar Grand Hôtels rika arv och lever i samspel med de omkringliggande byggnaderna på Blasieholmen.
Mötesnytt > Grand Hôtel satsar på att bli Europas säkraste hotell

Grand Hôtel satsar på att bli Europas säkraste hotell

Mötestrender På Blasieholmen pågår det just nu omfattande renoveringar. Grand Hôtel som renoverar fasaden, utvecklar också sina befintliga säkerhetssystem. Målsättningen är att göra den historiska byggnaden till Europas säkraste hotell.

16 maj 2018, uppdaterad: 16 maj 2018

Grand Hôtel som har varit en hemvist för celebriteter, livsnjutare och storslagna event sedan 1874 genomgår nu en stor förvandling. I takt med att en ny fasad upprättas satsas det även på moderna säkerhetslösningar.

– Vi byter och uppdaterar hela vårt säkerhetssystem med ambitionen att bli Europas säkraste hotell. Säkerheten har alltid varit en viktig fråga för oss och nu tar vi den till nästa nivå, säger Per Löndahl, säkerhetschef, Grand Hôtel.

Att genomgå renoveringar utan att störa gästen är lite av en utmaning. Än minst när det kommer till säkerheten, då samtliga dörrar ska installeras med elektroniska lås och nya passersystem ska monteras upp. Allt under ledning av Securitas, som har uppdraget som helhetsleverantör i projektet.

Modern teknik blir stommen

Grand Hôtel har ställt höga krav på den totala säkerhetslösningen i kombination med strikt estetik och utformande. Planeringen i projektet har därför varit omfattande och mångåriga säkerhets- och riskanalyser ligger bakom den tekniska lösning som nu installeras.

– Vi har gått våning upp och ner för att gå igenom vare detalj av byggnaden. Vi har kontrolleratskalskyddet, lås och passersystem, och gjort bedömningar som ligger till grund för lösningen vi nu implementerar. Vi har också fokuserat mycket på det systematiska brandskyddsarbetet (SBA) som vi också levererar via vårt toppmoderna rapportsystem, säger Martin Hasselberg, avtalsansvarig, Securitas Sverige AB.

Ambitionen att bygga Europas säkraste hotell har inneburit en lösning som gått från traditionell bevakning till att inkludera ordningsvakterna i det dagliga arbetet på ett effektivt sätt. Dagens nuvarande lösningar har utvecklats på kort tid men kan snabbt bli ålderdomliga vilket var en av anledningarna till varför Grand Hôtel efterfrågade en lösning de skulle kunna leva med under en längre tid.

– Vi behöver moderna system som pratar med varandra men som också kan identifiera framtidsbehov. Därför är lösningen vi har kommit fram till med Securitas en exklusiv sådan, som ingen annan har utvecklat ännu, och det gör oss helt unika, säger Per Löndahl.

Stommen i säkerhetslösningen som Securitas nu ansvarar för på Grand Hôtel förbigår snäva funktionslösningar och arbetar istället dynamiskt med digitala system och säkerheten operativt. Något som i förlängningen kommer kunna tillgodose gästernas säkerhet på ett helt nytt sätt.

Läs mer om Grand Hôtel på Konferensguiden.se och boka ditt nästa möte här.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.