Gröna Lunds möteslokaler miljöcertifieras med Green Key - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Gröna Lunds möteslokaler miljöcertifieras med Green Key

Gröna Lunds möteslokaler miljöcertifieras med Green Key

Hållbarhet & Miljö Ett tivoli som funnits i 136 år och som vill fortsätta roa kommande generationer i minst 100 år till måste tänka långsiktigt och hållbart. Som ett led i Gröna Lunds hållbarhetsutveckling inleddes arbetet med att miljöcertifiera alla möteslokaler under hösten 2018. Efter en lång process av dokumentation, anläggningsbesök, stickprov, intervjuer samt granskning av en oberoende jury, kom beskedet att alla kriterier är uppfyllda och Gröna Lunds möteslokaler kan nu titulera sig miljöcertifierade med Green Key.

29 maj 2019,

Gröna Lund ingår i koncernen Parks and Resorts, nordens ledande nöjesparkskoncern bestående av Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik. Under ledning av koncernens hållbarhetschef Carin Broryd och energitekniker Adam Nilsson inleddes arbetet med att miljöcertifiera koncernens alla boenden och möteslokaler hösten 2018. Valet föll på Green Key som är den ledande internationella miljömärkningen för anläggningar i besöksnäringen. Green Key gör bedömningar utifrån 13 olika områden inom hållbarhet. Det handlar bland annat om energianvändning och vattenförbrukning, förnybar el, källsortering och återvinning, inköp av miljömärkta rengöringsmedel och ekologiska livsmedel, socialt ansvarstagande och utbildning av personal. Man ska kunna visa att man jobbar med systematiska miljömål på både kortare och längre sikt och för att få sin certifiering krävs det också att man hela tiden förbättrar sig, år efter år. Efter omfattande dokumentation, intervjuer, stickkontroller och slutligen en granskning av en oberoende jury, kom beskedet att Gröna Lunds alla möteslokaler väl uppfyller alla kriterier och från och med nu kan titulera sig Green Key-certifierade.

- Det känns otroligt kul att vår strävan efter att kunna erbjuda hållbara upplevelser nu har gett resultat. Det här är en bekräftelse på att vi jobbar på rätt sätt, något som vi nu också kan kommunicera tydligare mot våra gäster genom Green Key-certifieringen. Att certifiera våra möteslokaler och boenden är ett första steg. Våra planer för framtiden är att jobba för att certifiera fler verksamhetsområden, säger Carin Broryd, hållbarhetschef på Parks and Resorts.

Om Green Key
Green Key är en ledande internationell miljömärkning för anläggningar i turistbranschen med fler än 2900 miljömärkta anläggningar i 57 länder världen över. Green Key drivs internationellt av Foundation for Environmental Education (FEE) och stöds av bland annat World Tourism Organization (WTO) och United Nations Environment Programme (UNEP). Läs mer på www.greenkey.se

Läs mer om konferens på Gröna Lund på Konferensguiden.se och boka ditt nästa möte här!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.