Gullmarsstrands växer vidare i samarbete med Claesson Koivisto Rune - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Gullmarsstrands växer vidare i samarbete med Claesson Koivisto Rune

Gullmarsstrands växer vidare i samarbete med Claesson Koivisto Rune

Mötestrender Sedan drygt trettiofem år ägs och drivs Gullmarsstrand Hotell & Konferens av bröderna Lars, Berth och Pär Nilsson, en ägartrio med djup förankring i Fiskebäckskil och Bohuslän. Deras kärlek till platsen liksom deras syn på långsiktigt hållbar utveckling genomsyrar varenda kvadratmeter av anläggningen, där hantverk och livsverk förenas på ett unikt sätt. Gullmarsstrand går nu in i ett övergripande förändringsprojekt som bland annat syftar till att ge hotellet ett helt nytt matsals- och matkoncept, nya och större konferenslokaler, ytterligare rum samt fler pooler.

19 oktober 2016, uppdaterad: 19 oktober 2016

Uppdraget har gått till den internationellt uppmärksammade arkitekt- och designstudion Claesson Koivisto Rune, som grundades i Stockholm 1995 av Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune. De svarar tillsammans för arkitektur, inredningsarkitektur och möbeldesign på yppersta nivå, med såväl stora svenska som internationella kunder som beställare. 2015 fick Claesson Koivisto Rune det prestigeladdade Bruno Mathssonpriset med motiveringen:

”Med sitt examensarbete betonade de kopplingen mellan arkitektur, rumsgestaltning och formgivning av föremål. Sedan dess har de finslipat sin designfilosofi genom att skala ner till kärnan och utveckla sambanden mellan funktion och estetik. En finslipning som även har tillfört dimensioner av humor. Claesson Koivisto Rune har med sina omfattande internationella uppdrag haft en betydelsefull roll för att öka intresset i världen för samtida svensk design.”

Ola Rune, arkitekt och formgivare, ser uppdraget som en rejäl utmaning
- Ägarna visar både på ambition och vilja och det är naturligtvis utmanande och insipirerande. Det hade varit jätteenkelt för bröderna Nilsson att göra mindre förändringar och putsa lite på det man redan har, dvs en snygg och riktigt framgångsrik anläggning, som ligger jättevackert och går väldigt bra. Men de tänker runt hörnet och vill mer. De vill addera ytterliga kvaliteter och slutligen definiera helheten för att göra den tydligare. Vi är både stolta och glada över uppdraget, säger Ola Rune. Beslutet är modigt och oerhört ambitiöst. Det ställer naturligtvis höga krav på oss. Och att genomföra såpass stora förändringar i en verksamhet som är i full gång, är alltid en utmaning, men är samtidigt stimulerande, avslutar Ola Rune.

Maria Kjellsson - om hemkänslan på Gullmarsstrand
- Fiskebäckskil, havet, vyerna och ljuset är något som våra gäster alltid längtar tillbaka till. Hotellets servicenivå och allmänna miljö är naturligtvis en avgörande faktor för att destinationsupplevelsen ska bli något alldeles extra. De flesta av våra gäster reser mycket, både privat och i jobbet. För många av dem är Gullmarsstrand ett ”hemma”, ett ställe för såväl vardag som fest. Vi ser fram mot att ge dem en ännu bättre och mer inspirerande hotellupplevelse genom samarbetet med Claesson Koivosto Rune, säger Maria Kjellsson, vd Gullmarsstrand Hotell Konferens. 

Läs mer om Gullmarsstrand på Konferensguiden.se. Här erbjuds du även kostnadsfri bokningshjälp med din konferens, kickoff eller event.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.