Haymarket influeras av 20-talets elegans och Art Déco - | Konferensvärlden
Haymarket by Scandic
Foto: Jimmy Erisson AB
Haymarket by Scandic
Foto: Jimmy Erisson AB
Haymarket by Scandic
Foto: Koncept
Mötesnytt > Haymarket influeras av 20-talets elegans och Art Déco

Haymarket influeras av 20-talets elegans och Art Déco

Mötestrender Haymarket by Scandic slår upp portarna till det anrika PUB-huset vid Hötorget i Stockholm den 10:e maj. Huset byggdes 1916 och har sedan dess varit ett landmärke och en representant för 20-30-tals arkitektur. Vid renoveringen av Haymarket var det därför självklart att restaurera och åter lyfta fram den era som huset står för och åter tillföra den dekadenta elegans som tidsepoken och Art Décon står för. Timingen är dessutom perfekt då Art Déco just nu är hetare än någonsin.

26 februari 2016, uppdaterad: 12 april 2016

Art Déco - en internationell trend

Internationellt har Art Déco trenden synts i exklusiva hotellsatsningar så som The Beaumont som öppnade under 2015 i Mayfair, London och Casa Fayette som redan blivit omnämnda som de hetaste ställena just nu. Gemensamt för samtliga hotell är att man tagit tillvara på byggnadernas ursprung och byggt koncepten för inredning och design vidare utefter detta. Vid renoveringen av Haymarket har man utgått från 1920-talet som bas och byggt vidare med moderna inslag som sammankopplar dåtid och nutid och ger en härligt tidlös känsla.

–  Art Déco stilen skapar glädje men också spänning med  intrikata geometriska mönster och kontraster. Under 20-talet signalerade den här stilen livsglädje, fest och skänkte framtidstro som kontrast till depressionen, säger Marie Ekroth Kreativt ansvarig och arkitekt på byrån Koncept som skapat inredningen för hotellet.

Exklusiva detaljer

På Haymarket by Scandic syns den exklusiva känslan i trenden tydligt i möbler och inredning. Juvelfärgad sammet, krom och mässing syns både på större möbler som soffor och fåtöljer, små bord och övriga detaljer. Tapeterna i hotellet är specialframtagna och likaså textilier som mattor, överkast och gardiner. Stilmässigt finns hela skalan representerad, från den franska, luxuösa och kraftfulla stilen till den ljusare och något lättare skandinaviska art décon. Spännande materialval syns genomgående i hela hotellet, såväl rum som sviter och sociala ytor i resturang och bar. Exempel på detta är mässing, rosé-guld, sammet, marmor i olika färger, ek och smide i form av räcken som återskapats från originalbilder på byggnaden med de klassiska art-deco-mönstren uppbygda i olika geometriska mönster.

Rum och konferens kan förbokas. Kostnadsfri bokningshjälp på Konferensguiden.se

Fakta

Haymarket by Scandic ligger mitt i Stockholm city. Hotellet har 405 hotellrum och goda möjligheter för möten och konferenser.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.