Högbo Brukshotell storsatsar – nytt spa & vinterträdgård med unik inramning - | Konferensvärlden
Högbo Brukshotell
Högbo Brukshotell
Högbo Brukshotell
Högbo Brukshotell
Mötesnytt > Högbo Brukshotell storsatsar – nytt spa & vinterträdgård med unik inramning

Högbo Brukshotell storsatsar – nytt spa & vinterträdgård med unik inramning

Hälsa & Spa Första spadtaget är satt för den populära gästrikedestinationen Högbo Brukshotells nya storsatsning – 1100 kvadratmeter spa, ny vinterträdgård, åtta nya konferensrum, 12 nya hotellrum och en totalrenoverad lobby.

14 september 2022,

– Det känns fantastiskt att vara i gång med det som kommer att förstärka reseanledningen till Högbo Bruk ytterligare. Att kunna varva ner är en viktig del av vår vardag, både nu och i framtiden. Vårt nya spa och vinterträdgård kommer göra vår destination ännu mer komplett, säger Tomas Lindqvist, VD och hotelldirektör, Högbo Brukshotell.

1100 kvadratmeter nytt spa

Högbo Brukshotells nya spa på 1100 kvadratmeter kommer erbjuda traditionella upplevelser som bastur, pool, spabehandlingar, gym och bubbelpooler. Det som gör Högbo Brukshotells satsning speciell är miljöinramningen med bar, öppen spis, loungeytor både ute och inne, som i sin helhet ska utgöra en oas för aktiva resenärer.

– Vare sig det är på cykel, längdskidor eller till fots på Gästrikeleden, gör aktivitet och rörelse det ännu skönare att sjunka ner i ett bubbelbad eller njuta av en massage. Merparten av våra gäster är aktiva livsnjutare som trivs i naturen. Det är de och vår närhet till skog, sjö och mark som har inspirerat oss i framtagandet av det nya konceptet vilket tydligt framgår i våra val av färg, form, material och känsla – en känsla som ska sammanfläta inomhusmiljöernas bekvämligheter och naturens avkopplande kraft, säger Tomas Lindqvist, VD och hotelldirektör, Högbo Brukshotell.

Förutom ett nytt spa bygger Högbo Brukshotell 12 nya hotellrum, åtta nya konferensrum, en ny lobby med entré, reception, barer och olika loungeytor framför öppen eld samt en ny vinterträdgård med 112 sittplatser, 8,6 meter i takhöjd och stora glasfönster som generöst välkomnar naturen utanför.

Hotellverksamheten fortsätter som vanligt

Byggnationen har börjat och beräknas vara färdig till sommaren 2024. Renoveringen och utbyggnaden kommer göras i olika etapper men verksamheten fortsätter som vanligt under tiden – med undantag för hotellets pool och relax som nu är stängd.

Högbo Brukshotells storsatsning görs tillsammans med Högbo Bruks AB.

– Den gemsamma satsningen som Högbo Brukshotell och Högbo Bruks AB nu påbörjat kommer att ge oss ytterligare en dimension och möjlighet att skapa upplevelser utöver det vanliga för våra gäster. De senaste åren, inte minst under pandemin, har behovet av närhet och möjlighet till natur- och utomhusaktiviteter blivit ännu mer tydlig. Att kunna kombinera det med boende, spa, mat och avslappnande miljöer gör att vi verkligen ser fram emot denna storsatsning på Högbo Brukshotell, säger Olof Östblom, VD, Högbo Bruks AB.

Översikt spa
1100 kvm
3 behandlingsrum
2 bastur
1 ångbastu
88 lounge-sittplatser
1 inomhuspool
4 utomhusbubbelbad
1 grupprum
1 gym

Översikt tillbyggnad
1100 kvm spa
Vinterträdgård med 112 sittplatser
12 nya hotellrum
8 nya konferensrum
2 nya barer

Läs mer om Högbo Brukshotell på systersajten Konferensguiden.se.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.