Hotel Kristina renoveras i sommar - | Konferensvärlden
Isabell Spinnars är inredare och är med och tar beslut kring den pågående renoveringen på Hotell Kristina.
Mötesnytt > Hotel Kristina renoveras i sommar

Hotel Kristina renoveras i sommar

Hotell Hotell Kristina renoveras under sommaren och håller stängt för gäster och besökare under vecka 27, 28 och 29. Isabel Spinnars jobbar som inredare och är involverad i renoveringen på Hotell Kristina. En vision om att lyfta fram byggnadens fantastiska funkishus med lång historia som elevhem på Sigtunaskolan, samt en ambition om att utnyttja husets fulla potential, är vägledande i Isabels val av bland annat färgsättning och omdisposition av möbler.

4 juli 2019,

Isabel Spinnars har jobbat som inredare sedan 1999 och har funnits med vid flera inrednings- design- och uppfräschningsbeslut på Hotell Kristina. Nu är hon aktiv i den stora renoveringen av huvudbyggnaden på hotellet.

- Det roligaste är att lyfta fram husets karaktär, se nya möjligheter i det befintliga och att få utnyttja byggnadens fulla potential, säger hon.

Vid entré och reception berättar Isabel att färgsättning ska ses över och att en omdisposition av möbler öppnar upp för mer utrymme. Hon vill ta tillvara på befintliga möbler och ge dem nya möjligheter på nya platser. Detta för att de ska bli bättre utnyttjade. Målkänslan, säger hon, är att det ska vara ett varmt välkomnande i miljön när du kliver in genom entrén.

Genomgående vill Isabel ta tillvara på hotellets möbler så långt det går och jobba med att klä om och nyplacera dem. Det är både ett hållbarhetstänk och ett funktionstänk.

- Exempelvis ska platsen för grupparbete på plan två, som idag inte nyttjas då det ligger undangömt, placeras om och få nyttja sin fulla funktion i en bättre placering närmre hotellets konferensgrupper, säger Isabel.

I trapphusen vill Isabel plocka fram arkitektoriska detaljer som framhäver husets fantastiska historia som elevhem och funkisbyggnad. Hon berättar att funkishus har enkla, raka, formade linjer vilka man framhäver mycket med vitt och svart.

korridorer är ambitionen att skapa rymd och få dem att få fram sin bästa potential genom att vara så rena, ljusa och öppna som möjligt. Detta görs genom färgsättning och ljussättning. Den röda heltäckningsmattan kommer att ersättas med trägolv samt få en gångmatta. Här kommer även en förbättring av ventilationen passa på att göras.

- Jag vill plocka fram och använda detaljer från ”funkisens” 30-tal och kombinera dem i en modern miljö.

- Den största utmaningen med renoveringen, är att utforma det både snyggt och funktionellt. Men det är fantastiskt kul och stimulerande, avslutar Isabel Spinnars.

Hotellet öppnar upp igen fredag vecka 29, då den större delen av renoveringen ska vara gjord. Det är arbetet i Ateljén som kommer att fortsätta någon vecka till medan huvudbyggnaden ska vara klar att tillträda.

Läs mer om Hotell Kristina på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.