Hotellrum i design av Alicia Vikander på Såstaholm i Täby - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Hotellrum i design av Alicia Vikander på Såstaholm i Täby

Hotellrum i design av Alicia Vikander på Såstaholm i Täby

Hotell Såstaholm Hotell & Konferens i Täby är ett scenkonstinspirerat möteshotell sedan lång tid tillbaka. För att förvalta det kulturella arvet delar hotellet årligen ut Såstaholms pris till Höstsols minne till en ung och lovande film- eller scenkonstnär. År 2012 mottog den numera Oscarsbelönade Alica Vikander priset och som en del av priset fick hon designa ett hotellrum på Såstaholm Hotell & Konferens - ett rum som nu är mer aktuellt än någonsin.

3 mars 2016, uppdaterad: 4 mars 2016

Foto: Patrick Karlsson

Alicia Vikander mottog i början av veckan en Oscar-statyett för sin roll i The Danish Girl. Hon har på kort tid etablerat sig som ett av de stora namnen internationellt och har bland annat burit större roller i The Royal Affair, Testament of Youth och Ex Machina. I Sverige har hon belönats med Guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll i Till det som är vackert 2011och 2012 mottog hon Såstaholms Pris till Höstsols minne.

Ett hotellrum i design av Alicia Vikander

Utöver prissumman på 50 000 kronor får pristagaren inreda ett eget hotellrum på Såstaholm Hotell & Konferens. Alica Vikanders rum är designat i varm färgskala med personligt utvalda detaljer och en stor världskarta som påminner om att hon har hela världen som arbetsfält.

- Alla vi som arbetar med Såstaholmspriset har en stark relation till Alicia Vikander, hon är oerhört begåvad, karismatisk och skarpsynt. Vi är inte förvånade över att hon blivit så framgångsrik, säger Ulrik Clemens Von Döbeln, hotelldirektör. Det känns gott att vi fick möjlighet att lära känna henne på väg ut i karriären, framförallt då vårt pris har som syfte att hylla unga scenkonstnärer och bidra till deras personliga utveckling. 

Ett scenkonstinspirerat möteshotell

Såstaholm Hotell & Konferens är ett scenkonstinspirerat möteshotell som under större delen av 1900-talet drevs som Höstsol, ett ålderdomshem där skådespelare, dansare och estradörer fick vila upp sig på ålderns höst. Såstaholm rymmer närmare hundra hotellrum döpta efter de scenkonstnärer som en gång bott där samt stjärnloge och kostymateljé fylld av kostymer från Stockholms kända scener, som gästerna gärna får låna. För att förvalta det kulturella arvet delar hotellet ut Såstaholms pris till Höstsols minne till en ung och lovande film- eller scenkonstnär. Pristagaren utses av en oberoende jury.

Tidigare pristagare

Tidigare pristagare är Josefin Ljungman (2008), Joel Kinnaman (2009), Elin Rombo (2010), Lindy Larsson (2011), Alicia Vikander (2012) Adam Pålsson och Adam Lundgren (2013), Edda Magnason (2014) samt Alexander Ekman (2015).

Få kostnadsfri hjälp att boka din konferens på Såstaholm i Täby och möjlighet att besöka Alica Vikanders hotellrum - Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.