Konstverk av Jaume Plensa blir At Six's signaturverk - | Konferensvärlden
Jaume Plensa, Mar Asia
Foto: © Plensa Studio Barcelona
Jaume Plensas “Mar Asia”
Jaume Plensas “Mar Asia” blir At Six's signaturverk.
Mötesnytt > Konstverk av Jaume Plensa blir At Six's signaturverk

Konstverk av Jaume Plensa blir At Six's signaturverk

Hotell Det nya konsthotellet At Six på Brunkebergstorg kommer att rymma en konstsamling med utvalda, samt specialbeställda, verk från några av samtidens främsta namn, såväl internationella som svenska. På paradplats - mitt i den dominerande lobbytrappan - ett unikt verk av den katalanske konstnären Jaume Plensa. “Mar Asia”, ett 2,5 meter högt huvud i spansk marmor från Almeria, ska huggas under vintern för att stå klart till hotellets öppning 23 mars 2017.

16 december 2016, uppdaterad: 16 december 2016

Hotellägaren Petter Stordalens ambition att med utvalda hotell i fokus “omdefiniera begreppet hotellkonst” får fullt utlopp på At Six. Här har konstkurator Sune Nordgren ända sedan projektstart arbetat nära de prisbelönta brittiska inredningsarkitekterna Universal Design Studio för att skapa en ny typ av konstupplevelse i perfekt symbios med den samtida designen.

Ett signaturverk

För den storslagna trappan i vit granit som möter besökarna vid huvudentrén har Sune Nordgren länge haft planer på ett signaturverk. Slutligen föll valet på den katalanske konstnären Jaume Plensa, född 1955, bosatt i Barcelona. Den mångfaldigt prisbelönta konstnären gör utställningar runtom i världen och ett av hans mest kända verk som står permanent är Crown Fountain i Millenium Park i Chicago.

- Jaume Plensas verk är alltid vackra, men också tankeväckande på samma gång, berättar Sune Nordgren. För entrén på At Six har Jaume Plensa fått uppdraget att hugga en skulptur i spansk marmor, ett imponerande kvinnohuvud som ingen kommer att kunna gå förbi oberörd. Det är en oförglömlig signal för hotellet och ett inspirerande tillskott till Stockholms publika konst.

Konst av Jaume Plensa

En viktig del av Jaume Plensas praktik är hans offentliga verk. Han vill att hans konst ska upplevas omedelbart och av många. Han har skapat offentliga verk för parker och byggnader i New York, Chicago, London, för sin hemstad Barcelona och på många andra platser runt om i världen. I Sverige finns hans skulpturer på bl.a. Drottningtorget i Göteborg och lyxiga skiresorten Copperhill i Åre.

- “Mar Asia” blir det första som möter våra gäster inne på At Six - en fantastisk visuell upplevelse, säger Jennie Hahmann Håkanson, vd. Vi är otroligt stolta över att ett konstverk av den här kalibern skapas unikt för oss och för just den här platsen.

Konstkurator Sune Nordgren

Sune Nordgren är en svensk museiman, konstnär, formgivare och konstkritiker. Han har tidigare varit chef för Malmö konsthall, BALTIC Centre for Contemporary Art i Gateshead UK, samt Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur och design i Oslo. Sedan 2007 är Sune Nordgren rådgivare för Nordic Choice Art & Design AS. Konstverk av konstnärer som Julian Opie, Richard Long, Olafur Eliasson, Dawid och Kristina Matousch har köpts in och beställts för både de sociala ytorna samt hotellets rum och sviter.

Fakta At Six

At Six rymmer:
343 hotellrum, varav tre nybyggda våningar med panoramafönster och ett 40-tal små och stora sviter
Flertalet restauranger och barer
Gym & wellness
2000 m2 event- och mötesarena.

At Six drivs av Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts, tillsammans med bl.a. grannhotellet Hobo, The Thief Oslo, Copperhill Åre, Yasuragi Hasseludden och Skt Petri Köpenhamn. En del av Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. 5 fastigheter, 4 gator och 2 torg med kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.

Boka din framtida konferens, möte eller kickoff på At Six redan idag - besök Konferensguiden.se och få kostnadsfri bokningshjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.