KRAV-märkta restauranger och bageri på Wenngarn - | Konferensvärlden
Mötesnytt > KRAV-märkta restauranger och bageri på Wenngarn

KRAV-märkta restauranger och bageri på Wenngarn

Hållbarhet & Miljö Miljö och hållbarhet har alltid stått i centrum på Wenngarn, utanför Sigtuna. Nu är deras två restauranger och bageri KRAV-certifierade.

6 oktober 2015,

Det gamla bysamhället Wenngarn med sitt barockslott och fina slottspark är numera en populär destination dit många åker på konferens. Hållbarhet har varit en central del när verksamheten har byggts upp. Därför var det naturligt att KRAV-certifiera bageriet och de två restaurangerna Anstalten och Dammstugans Vedugn.

– Vi har många miljöprojekt igång och det viktigaste är maten. Den som besöker Wenngarn ska kunna äta god, KRAV-märkt och närodlad mat, säger Åke Gilck som är ansvarig för restaurangerna.

Wenngarns restauranger är KRAV-märkta på första nivån och har till en början särskilt satsat på att frukostens bröd, mejeriprodukter, kaffe och juice ska vara KRAV-märkta. Framöver hoppas Åke Gilck kunna lägga till fler KRAV-märkta produkter och även sälja KRAV-märkta drycker som tillverkats i det egna musteriet.

Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med godkända råvaror. Ju mer godkända råvaror desto fler KRAV-märken:

Ett märke = 25 % godkända produkter eller 15 godkända livsmedel
Två märken = minst 50 % godkända produkter
Tre märken = minst 90 % godkända produkter

Idag finns drygt 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.

– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Wenngarn certifieras av certifieringsföretaget Kiwa.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.