Nordic Choice Hotels ska driva Helsingborgs nya hotell- och konferensanläggning - | Konferensvärlden
Helsingborg
Helsingborgs nya mötesplats med hotell, kongress och bostäder med kajpromenad.
Illustration från havet som visar den nya hotell- och kongressanläggningen samt bostäder på Ångfärjetomten.
Mötesnytt > Nordic Choice Hotels ska driva Helsingborgs nya hotell- och konferensanläggning

Nordic Choice Hotels ska driva Helsingborgs nya hotell- och konferensanläggning

Stora möten Midroc och Helsingborgs stad har offentliggjort att Nordic Choice Hotels kommer att driva den nya hotell- och kongressanläggningen i centrala Helsingborg. Byggstart för den nya mötesplatsen sker under året och planeras stå klar i början av år 2020.

19 januari 2016, uppdaterad: 19 januari 2016

På en av Sveriges mest attraktiva tomter, mitt i centrala Helsingborg och med utsikt över Öresund, skapas en ny pulserande och central mötesplats. En ny plats för möten och sammankomster, hotell och bostäder för helsingborgare, näringsliv och besökare.

Midroc, som är byggherre för den nya mötesplatsen, har tecknat ett långsiktigt avtal med Nordic Choice Hotel som innebär att Clarion Hotel blir operatör för den nya hotell- och kongressanläggningen i Helsingborg.

- Helsingborg är en av Sveriges absolut vackraste städer och jag är väldigt stolt över att vi på Nordic Choice Hotels får vara med i detta projekt. Ett projekt som vi kommer att ta oss an med stor ödmjukhet och skapa tillsammans med de som bor i staden och i området, säger Petter Stordalen, ägare och styrelseordförande Nordic Choice Hotels.

Ångfärjestationen med The Tivoli flyttar under våren till den utbyggda kajen bredvid Tullhuset. På området mellan kongressanläggningens entré och the Tivoli planerar staden en park för umgänge, lek, evenemang och konserter.

– Det är mycket glädjande att det blir Nordic Choice Hotels som kommer driva den nya anläggningen. Satsningen kommer vara positiv för stadens besöksnäring, vilket både direkt och indirekt kommer att skapa nya jobb, inte minst för unga. Dessutom kommer projektet bidra till ett tryggare och mer levande city, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Hotellet blir Helsingborgs största med 250 rum. Den nya hotell- och kongressanläggningen får en kongresskapacitet på mer än 1 300 deltagare samt ett flertal konferensrum, restauranger och café.

- Helsingborg är en mycket attraktiv stad som många vill besöka, övernatta och konferera i. Här kommer vi att utveckla en inbjudande mötesplats, en ny plats att vistas och umgås på som är tänkt att inspirera människor att förverkliga sina idéer. Med Nordic Choice Hotels som samarbetspartner kommer den nya anläggningen stärka stadens attraktivitet och bidra till utvecklingen av nordvästra Skåne, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc Properties.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.