Nu släpps Yasuragipodden - | Konferensvärlden
Foto: Yasuragi Hasseludden
Mötesnytt > Nu släpps Yasuragipodden

Nu släpps Yasuragipodden

Hälsa & Spa I Yasuragipodden delar spännande gäster och namnkunniga medarbetare med sig av sina kunskaper och erfarenheter i syfte att inspirera till ett rikare och mer hållbart liv.

31 mars 2015, uppdaterad: 1 juni 2015

- Med vår egen podcast får vi äntligen chansen att förmedla all den kunskap och erfarenhet vi har på ett helt nytt sätt. I programmen diskuteras allt från urålderliga japanska traditioner till nutida forskning och lyssnarna får även konkreta råd hur man skapar ett mer hållbart liv, säger Florence Cardell, marknads- och försäljningschef på Yasuragi.

#1 Det japanska badets hemligheter
Lär dig mer om det japanska badandets hemligheter. Kan man rengöra själen från synd? I Japan finns en andlig aspekt av vatten som vi inte har i Sverige. Det sägs att bad i heta källor kan bota allt utom ett brustet hjärta.

Lyssna till kulturjournalisten och författaren Anette Masui, som bland annat har skrivit boken “Heligt vatten – en guide till Japans heta källor” samt Pernilla Birging, chef för japanska badet på Yasuragi.

#2 Bygg om din hjärna med meditation
Tänk att en tanke kan bygga materia i vår hjärna! Hur skulle världen se ut om alla ägnade en stund varje dag åt meditation? Lär dig hur man mediterar och få inblick i hur du själv kan påverka ditt liv.

Lyssna till Kersti Olophsdotter som har lång erfarenhet av meditation och som under många år varit med och utvecklat konceptet Yasuragi. I programmet medverkar även vetenskapsjournalisten Marie Ryd, forskarutbildad vid KI, som idag arbetar med att summera forskning och föreläsa om vetenskapliga kopplingar mellan hjärna, mindfulness och en välmående individ eller arbetsplats.

#3 Japanska kökets mystik
Om konsten att låta råvaran tala sitt eget språk och varför japanerna lever så länge. Varför skippa köttet en dag i veckan och skapa en mat(r)evolution? Denna podcast handlar om respekt för maten, människan och vår jord.

Lyssna till Daniel Pettersson, Food&Bevarage Manager på Yasuragi och tidigare delägare i Esperanto och Råkultur. Du hör även Christer Ekelund som varit på ett flertal studieresor till Japan och som under många år varit med och utvecklat det japanska köket på Yasuragi.

#4 Modiga möten
Om att våga släppa taget för att komma på de bästa idéerna och att älska sig själv och sina medarbetare. Bra möten är ofta modiga möten där hela människan tas i beaktande. Vad ligger i det japanska uttrycket - ett möte, en chans?

Lyssna till Peppe Ekmark, chef inom MTG-koncernen och återkommande gäst på Yasuragi, som även föreläser om vikten av att leva sin dröm. Han medverkar i programmet tillsammans med Florence Cardell, marknads- och försäljningschef på Yasuragi med mångårig erfarenhet från mötesindustrin.

#5 Hållbart – du är en del av vår framtid
Vad är egentligen hållbarhet och hur skapar man en förändring som lever kvar? Här presenteras konkreta råd för hur man skappar ett mer hållbart företag och om hur stress faktiskt står i vägen för att göra gott för andra och världen.

Lyssna till Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig på Yasuragi och även flitig föreläsare om hur man arbetar praktiskt med att skapa mer hållbara företag samt Jana Kruus, säljare och medlem i Yasuragis hållbarhetsråd.

Poddavsnitten läggs upp på Yasuragis hemsida från och med måndag v. 14.

Taggar/Etiketter
Spa  Stockholm  Träning  Yasuragi  


Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.