Nya Clarion Collection Hotel Borgens VD och hotelldirektör är utsedd - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Nya Clarion Collection Hotel Borgens VD och hotelldirektör är utsedd

Nya Clarion Collection Hotel Borgens VD och hotelldirektör är utsedd

På nya platser Inger Salomonsson har utsetts till VD och hotelldirektör för Petter Stordalens hotellsatsning i gamla NA-borgen i Örebro. Det nya Clarion Collection Hotel Borgen kommer därmed att få en av Stordalens mest erfarna och mångåriga medarbetare vid styret.

3 september 2015,

När Clarion Collection Hotel Borgen i början av nästa år slår upp dörrarna är det Inger Salomonsson med personal som kommer att välkomna hotellets gäster. Efter en omfattande rekryteringsprocess utsågs i veckan Inger Salomonsson till hotellets VD och hotelldirektör.

- Jag är väldigt glad över att Inger har tackat ja till att leda vårt nya hotell i Örebro. I rekryteringsprocessen blev det mycket tydligt att ingen kunde slå Inger på fingrarna när det gäller att leda hotell i Örebro. Med Inger får den gamla borgen en regent som kommer fortsätta förädla den vackra byggnaden och ge hotellets gäster fantastiska upplevelser, säger Richard Svartvik, Clarion Collections driftsdirektör i Sverige.

Inger Salomonsson kommer närmast från rollen som hotelldirektör för Quality Hotel Örebro. Hotellet tillhörde de första hotellen som Petter Stordalen köpte i Sverige på 90-talet och Inger var med från början.

- Det känns fantastiskt och nästan lite overkligt att först fått vara med på Stordalens fantastiska resa i Sverige och nu att få förtroendet att ansvara för det här makalösa hotellet. Fastigheten är vid sidan av slottet stadens stora stolthet. En byggnad där historier har skapats genom åren genom Hjalmar Bergmans fantastiska verk och sedan i tidning under NA-tiden. Nu tar vi borgen till en ny tid där vi går från att skildra till att bli platsen där spännande saker faktiskt sker. Jag är som ett barn dagen före julafton. Jag kan knappt vänta på att få börja jobba, säger Inger Salomonsson tillträdande VD och hotelldirektör för Clarion Collection Hotel Borgen.

Inger Salomonsson börjar det nya jobbet gradvis under hösten och en av hennes viktigaste uppgifter kommer bli att rekrytera sina medarbetare. Det arbetet påbörjas under hösten. Totalt beräknas 25 personer anställas.

Det var i februari 2014 som det blev klart att Clarion Collection blir NA-borgens nya hyresgäster. Sedan dess har fastigheten varsamt omvandlats från kontorsfastighet till hotell. Det nya hotellet öppnar i början av 2016 och kommer att ha 125 hotellrum, mötesrum och restaurang.

Taggar/Etiketter
Clarion Hotels  Hotell  Kommande  


Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.