Nytt inredningstema på ICEBAR Stockholm - Sveriges vilda djur av is - | Konferensvärlden
Design: Christian Strömqvist och Karl-Johan Ekeroth
Mötesnytt > Nytt inredningstema på ICEBAR Stockholm - Sveriges vilda djur av is

Nytt inredningstema på ICEBAR Stockholm - Sveriges vilda djur av is

Nöje Det årliga isbytet på ICEBAR Stockholm på Nordic C Hotel är nu klart. I år tog det sex dagar att färdigställa det nya inredningstemat Wild Encounters, som exponerar Sveriges vilda djur. I isbaren kan man bland annat möta björn och varg.

6 maj 2016, uppdaterad: 6 maj 2016

Årets design i Sveriges kanske mest föränderliga bar, ICEBAR Stockholm, erbjuder i år en tur ut i den svenska skogen där du möts av både björn och varg - allt skultperat av is. 35 ton nya isblock från Torne Älv i Jukkasjärvi finns på plats.

Årets designers

- Björnen gjordes i Jukkasjärvi men resten av djuren har vi skulpterat på plats i Stockholm, säger Christian Strömqvist som tillsammans med Karl-Johan Ekeroth står bakom designen.

Hur gick tankarna när ni skapade årets ICEBAR Stockholm?
– I den nya isbaren tar du ett kliv in i den skandinaviska vildmarken och får stå öga mot öga med några av de vilda djur som finns runt om i naturen runt omkring oss. Älg, varg, björn, lo och ren är några av djuren du möter i “Wild encounters”.

Hur ser baren ut?
– I själva designen har vi arbetat med att göra så mycket som möjligt av ytorna i rummet och skapat en berättelse. Besökarna kan röra sig runt mellan flera rum och i varje del finns olika illustrationer av djuren. Isens naturliga slöjor och sprickor bidrar till hantverket och skapar en känsla av skog och djup.

Ni har skapat många projekt med is och snö, hur kommer det sig?
– Dels är det väldigt tillfredsställande att skära med ett vasst isjärn i ett isblock, det är en känsla som är omöjlig att efterlikna. Men materialen is och snö har också en inbyggd lekfullhet som triggar fantasin och får oss att koppla bort vardagen helt.

ICEBAR Stockholm

ICEBAR Stockholm är en av stadens största attraktioner och lockar varje år både Stockholmare och turister till ett besök. Temat i år kommer att bjuda på fler upplevelser än någonsin tidigare.

- Vi satsar stort på upplevelsen i år. Förutom den fantastiska iskonsten så bjuder isbaren på spännande möten, jagande vargar och givetvis goda drinkar inspirerade av Sveriges vilda natur, säger Per Keller VD, Nordic C Hotel och ICEBAR Stockholm.

Inredningstemat Wild Encounters är på plats till april 2017.  

Nordic C Hotel 

Nordic C Hotel var det första hotellet i världen att erbjuda en permanent isbar året om. ICEBAR by ICEHOTEL STOCKHOLM har sedan öppningen 2002 haft en konstant innetemperatur på sju minusgrader.

Nordic C Hotel erbjuder 367 hotellrum, 12 möteslokaler, bar och restaurang + unik ICEBAR på Vasaplan i Stockholm city.

Boka din nästa konferens eller kickoff på Nordic C Hotel och passa på att ta en titt på det nya inredningstemat Wild Encounters - på Konferensguiden.se erbjuder vi kostnadsfri bokningshjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.