Sigtunahöjden erbjuder personal bättre villkor - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Sigtunahöjden erbjuder personal bättre villkor

Sigtunahöjden erbjuder personal bättre villkor

Mötestrender Sigtunahöjden möter bristen på arbetskraft genom att erbjuda personal bättre villkor när hela mötesbranschen skriker efter folk.

12 augusti 2022,

Det senaste året har Sigtunahöjden, likt många andra mötesanläggningar gått igenom flera rekryteringsprocesser, samtidigt som man ska leverera proffsig service till återkommande kunder, något som sliter hårt på den personal som arbetar. Detta är inte hållbart i längden. Därför satte sig ledningsgruppen på Sigtunahöjden ned och frågade sig vad man kan göra som skapar skillnad och attraktiva villkor. Man funderade över hur verksamheten kunde stötta sina medarbetare och samtidigt attrahera nya medarbetare till mötesbranschen. Tyvärr är mötesbranschen känd för sina låga ob-ersättningar och då är det inte så konstigt att många väljer andra arbetsplatser med bättre villkor under obekväm arbetstid.

Det behöver ske en förändring för att få personal att vilja stanna kvar och göra mötesindustrin till en eftertraktad bransch och vi behöver kunna attrahera nya talanger. Denna stor utmaning tog ledningsgruppen på Sigtunahöjden med VD Lotta Boman, Vice VD Lena Andersson och Ekonomi/HR chef Maria Steiner på allvar, såg sig själva i spegeln och frågade, vad kan vi göra?

Med inspiration av handels ob-avtal, beslutade ledningsgruppen på Sigtunahöjden med att matcha handelsavtalets ob-ersättning, där den lägsta ersättningen är 70% av timlönen.

Vi vill att våra duktiga medarbetare ska vilja jobba kvar här så länge som möjligt. En av dessa lösningar blev att visa uppskattning för deras arbete hos oss med en höjd OB”, sammanfattar Lena Andersson som jobbar som Vice VD & platschef på Sigtunahöjden.

När en bransch är i stort behov av personal, men inte attraherar några måste det ske en förändring. Denna förändring har Sigtunahöjden beslutat sig för att göra.

Läs mer om Sigtunahöjden på Konferensguiden.se och boka din nästa konferens här!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.