Stockholm klättrar som internationell mötesstad - | Konferensvärlden
Foto: Henrik Trygg
Mötesnytt > Stockholm klättrar som internationell mötesstad

Stockholm klättrar som internationell mötesstad

Mötestrender 2016 klättrade Stockholm från plats 23 till 18 på världsrankingen och på europarankingen från plats 17 till 13 på den ICCA-rankingen som mäter internationella möten. Det är de bästa placeringarna på flera år och staden gick om städer som Istanbul, Bryssel, Rom och Milano på världsrankingen.

12 maj 2017,

Stockholm hade 101 godkända ICCA-möten 2016 jämfört med 89 året innan.

Att locka stora kongresser och möten till Stockholm

Arbetet med att locka stora kongresser och möten till Stockholm handlar dels om bearbetning av de internationella organisationerna, dels ett arbete med den lokala akademin dels visa på fördelar för både näringsliv och akademi för att uppmuntra nyckelpersoner att vilja ta på sig ett värdskap för ett möte.

- Att bearbeta kongresser är ett långsiktigt arbete, det handlar om att positionera Stockholm och vad vår stad står för samtidigt som både värdskap och infrastruktur är viktiga för att få hit kongresser. Vi har arbetat strukturerat i flera år för att få fler kongresser till Stockholm, och det här är ett kvitto på det, säger Karin Mäntymäki, chef för Försäljning och bearbetning på Visit Stockholm.

- Internationella möten är en viktig del av besöksnäringen i Stockholm. Det är välförtjänt att vi klättrar på den ansedda Icca-rankningen eftersom vi har arbetat strategiskt med mötesfrågor länge. Vi har en stor utmaning i taxifrågan, samtidigt har Stockholm framstående vetenskap, en infrastruktur i världsklass och bra hotell, säger Thomas Andersson, VD på Visit Stockholm.

Om ICCA

ICCA mäter möten som är internationella möten på minst 50 personer och som roterar mellan minst 3 destinationer. ICCA-International Congress and Convention Association - är det globala nätverket och kunskapsnavet för den internationella mötesindustrin inom organisationsmöten (association meetings) ICCA omfattar över 1 000 medlemsföretag och organisationer i nästan 100 länder över hela världen. För mer information om Icca besök www.iccaworld.org.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.