Tengboms vd rankad som tredje mäktigast i branschen - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Tengboms vd rankad som tredje mäktigast i branschen

Tengboms vd rankad som tredje mäktigast i branschen

Prisbelönta Johanna Frelin, vd på Tengbom som är ett av Nordens äldsta och ledande arkitektkontor, är utsedd till en av de tre mäktigaste individerna i design- och arkitektursverige. I motiveringen lyfts bland annat hennes ambition att ta arkitekturen in i digitaliseringens era. Men hur?

8 februari 2016,

Johanna berättar hur det ska gå till i arkitektkontoret Tengboms fall:
  Alla människor är med raska steg på väg in i digitaliseringens era. Det har gjort att vi alla har blivit användare, och med det förväntar vi oss andra ”smarta” saker i framtiden. Med digitaliseringen förändras även våra beteendemönster och arkitekturen måste hänga med i den utvecklingen och agera vägvisare. För att kunna bygga tidlös arkitektur idag, måste vi börja tänka i scenarion om hur människan lever om 5o år, säger Johanna Frelin, vd på Tengbom. .

Nu är hon utsedd till en av de tre mäktigaste individerna i design- och arkitektursverige i Tidskriften Rums årliga maktlista. Ett stort ansvar att axla och en utnämning som förpliktigar, enligt henne själv.
  Arkitekturbranschen driver inte frågan om vart digitaliseringen är på väg att ta oss , så det ska Tengbom göra. Man kan lätt få känslan av att samhällsbyggnad till stor del agerar ur hand i mun idag. Vi bygger för nuet, vilket vi borde tänkt på för 20 år sedan. Vad ska vi exempelvis med parkeringsplatser i city till när smarta bilar släpper av oss på vår destination och sedan kör vidare? Hur ska vi spendera den extra tid vi får över när allt fler jobb inom en snar framtid automatiseras? Hur kommer vardagsrummet förändras när alla har mediekonsumtionen i fickan? Dessa scenarion är bara 20 år bort, och planterar du en ek idag är den fortfarande ung om 20 år.

Nu vill Johanna satsa på att lyfta dessa frågor och motverka kortsiktigt tänkande inom samhällsbyggnad. Hon menar att det finns för få arenor för arkitekterna, som är visionärerna och experterna, att ta plats och diskutera frågor om digitaliseringen. Hon ser att Tengbom inom kort kommer att öppna upp för fler möjligheter till samtal, debatt och att prototypa vägen in i framtiden.  

Om Johanna Frelin
Johanna Frelin började på Tengbom i januari 2016 och kommer närmast från vd-posten för Hyper Island, ett innovationsdrivet bolag som utbildar framtidens ledare. Dessförinnan har hon innehaft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen. Rekryteringen är ett avgörande steg i Tengboms långsiktiga målsättning att vara en tongivande och innovativ aktör inom arkitektur och samhällsbyggande. 2013 utsågs hon till årets vd i kategorin småföretag.

Om maktlistan
Maktlistan är en redaktionell produkt som Tidskriften Rum producerar årligen i samband med Stockholm Design Week och rankar de 100 mäktigaste inom design- och arkitektursverige. I år placerades Emma Jonsteg, vd för Utopia, på första plats. På andra plats finns Lisa Lindström, vd för Doberman, och på tredje plats Johanna Frelin, vd för Tengbom.

Taggar/Etiketter
Design  Inredning  Konst  Prisbelönta  Stockholm  Tengbom  


Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.