The Wood Hotel by Elite öppnar i oktober - | Konferensvärlden
The Wood Hotel by Elite
The Wood Hotel by Elite
Miss Voon
Miss Voon
Mötesnytt > The Wood Hotel by Elite öppnar i oktober

The Wood Hotel by Elite öppnar i oktober

Nyöppnat Den 14 oktober slår The Wood Hotel by Elite upp dörrarna i Skellefteå. Med ett magnifikt 20-våningshus tillförs något helt unikt till Sverige, Norrland och Skellefteå. Den höga träbyggnaden kommer att bli en av världens högsta och med sina 205 hotellrum, en kongresslokal och konferensanläggning samt tre restauranger blir The Wood Hotel en reseanledning i sig själv. Dessutom presenterar man ett förstklassigt spa med en spektakulär panoramavy över staden och dess omgivningar samt topprestaurangen Miss Voon på 19:e våningen.

25 augusti 2021, uppdaterad: 1 september 2021

Hotellet blir Elite Hotels första i Skellefteå, och ett nytt nav för såväl svenskt näringsliv som turism. Med ett banbrytande design- och hållbarhetskoncept blir The Wood Hotel en helhetsupplevelse för såväl affärsresenärer som weekend-firare samt långväga gäster som vill upptäcka Norrlands unika naturupplevelser.

“Vi är glada över att äntligen presentera The Wood Hotel by Elite, som blir något alldeles speciellt i vår portfölj”, säger David Halldén, VD på Elite Hotels och fortsätter: “Skellefteå är en spännande stad, och vi både ser och förutspår en stigande efterfrågan av hotellnätter i takt med att staden växer. Men framför allt skapar The Wood Hotel med sitt spektakulära koncept sin alldeles egna anledning att upptäcka Skellefteå och Norrland, något som ligger helt rätt i tiden.”

Hotelldirektör blir David Åberg, som med lång erfarenhet hotellbranschen, ledarskap och försäljning får förtroendet att öppna och utveckla storsatsningen.

“Jag är uppväxt här i Skellefteå, och att få förtroendet att leda den här etableringen är drömprojekt för mig. På platsen där jag som barn tog bussen ska nu flera tusen gäster välkomnas. Det är extremt fascinerande att följa hur hotellet växer fram, och jag ser fram emot att få skapa inspirerande helhetsupplevelser för våra gäster tillsammans med mitt team och våra partners”, säger David Åberg, hotelldirektör på The Wood Hotel by Elite.

I samband med öppningen kommer även topprestaurangen Miss Voon att öppna på 19:e våningen vilket ger en matupplevelse med oslagbar utsikt.

Miss Voon drivs idag av Jonas Svensson som skapade den första på Sturegatan invid Stureplan i Stockholm för 10 år sedan. Restaurangen serverar modern asiatisk mat och blir ett mycket spännande inslag i hotellet.

”I samband med Miss Voons 10-årsjubileum känns det otroligt spännande att få förmånen att öppna i The Wood Hotel by Elite. Byggnaden, hotellet och destinationen känns helt rätt och kul för oss.” – säger Jonas Svensson, grundare av Miss Voon.

Restaurangen kommer inredas av en av Sveriges mest uppmärksammade arkitekter – Thomas Sandell. Att Sandell som bland annat varit ordförande för Sveriges Arkitekter ritar restaurangen bidrar ytterligare till att göra restaurangen till en destination i sig. Att han har sitt ursprung i Skellefteå gör det hela än mer naturligt.

”Vi är oerhört glada över att få in en så pass toppklassig restaurang som Miss Voon i The Wood Hotel by Elite. Vi satsar fortsatt på att erbjuda Sveriges bästa hotellupplevelse och i detta är det centralt att mat- och dryckesupplevelsen blir fenomenal – vilket den nu blir.” – säger David Halldén.

The Wood Hotel by Elite öppnar den 14:e oktober och då öppnar även Miss Voon. Restaurangen kommer ha plats för 80 personer.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.