30% upp i Funäsdalen och lyckad säsongsavslutning under Valborg - | Konferensvärlden
Nyheter > 30% upp i Funäsdalen och lyckad säsongsavslutning under Valborg

30% upp i Funäsdalen och lyckad säsongsavslutning under Valborg

Skidåkningen på Funäsdalsberget är oftast igång i slutet av oktober och i år avslutades säsongen med Karnevalborg, ett stort kalas med mycket skidåkning, artister och fest, den 1-2 maj. Då var det fortfarande bra med snö i backarna och längdspåren i området.

12 maj 2015,

Den nya Funäsgondolen, som invigdes vid jul, blev en riktig magnet och succé. Drygt 30% fler skidåkare än tidigare gästade Funäsdalsberget under vintersäsongen mellan 1 november och 2 maj.

– Funäsdalen känns i år som en ny skidort, säger Jens Vilhelmsson, vd på Funäsdalen Berg&Hotell. Med gondolen och den nya backen ner till byn har vi knutit ihop berget och byn på ett mycket positivt sätt. Det är nu lätt att ta sig ner från backarna för att äta lunch och handla och sen ta sig upp för mer skidåkning igen. Vi har fått en helt annan ”skidåkarkänsla” i byn med folk som går omkring med skidor på axeln.

I ett soligt och härligt väder samlades under Valborgshelgen 600 personer på Funäsdalsberget under Karnevalborg för att åka skidor, lyssna på musik och se olika uppträdanden i en skön atmosfär.

– Det här är ett evenemang som kommit för att stanna, säger Anders Östring, eventansvarig på FB&H. Vi fick väldigt bra respons från alla gäster och hade ett riktigt bra samarbete i byn. Så Karnevalborg känns absolut som ett evenemang att satsa vidare på.

Nu ligger en lite lugnare period framför Funäsdalen innan sommarturismen sätter igång på allvar.

– Vi tror mycket på gondolen även sommartid, säger Jens Wilhelmsson. Det är fantastiskt att komma upp på berget även under sommaren, antingen bara för att ta en kopp kaffe i Toppstugan och beundra utsikten eller för fortsatt vandring och cykling.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.