Radisson Blu Riverside i Göteborg tilldelas miljömärkningen Green Key - | Konferensvärlden
Nyheter > Radisson Blu Riverside i Göteborg tilldelas miljömärkningen Green Key

Radisson Blu Riverside i Göteborg tilldelas miljömärkningen Green Key

Hållbarhet & Miljö I strävan att ständigt förbättra miljöarbetet har hotellet nu tilldelats miljömärkningen Green Key - en internationell miljömärkning för hotell och konferens.

30 september 2016,

- Märkningen är ett bevis på vårt arbete för en minskad miljöpåverkan och ett hållbart företagande, säger Alice von Geijer, hotelldirektör på Radisson Blu Riverside. Green Key ger dig som gäst möjlighet att välja en logi- och konferensanläggning som tar miljöhänsyn. Hos oss innebär det att vi har formulerat våra ambitioner i en miljöpolicy, satt upp miljömål och har en handlingsplan för att uppnå dessa.

Kriterierna för att få certifieringen omfattar hela verksamheten och leder till en minskad miljöpåverkan. Det handlar bland annat om att personalen utbildas i miljöfrågor, att det finns källsortering för olika fraktioner, att man använder lågenergilampor, att endast miljömärkta rengörings- och tvättmedel används och att man erbjuder ekologiskt odlad mat.

Internationell miljömärkning

Radisson Blu Riverside Hotel har sedan öppning 2013 jobbat målmedvetet med miljöfrågor och omställningen till Green Key har därför varit enkel.

- Vi har sedan 2010 arbetat med att få samtliga våra hotell GreenKey certifierade då det är en internationell miljömärkning. Vi som internationell hotellkedja behöver tänka också vad som är gångbart utanför Norden. Nu med Radisson Blu Riversides certifiering innebär det att vi har samtliga hotell i Norden igång med sin Green Key certifiering, säger Louise Gustafsson, Purchasing Manager hos Carlson Rezidor Hotel Group. Vi har bl.a. utsett en miljöansvarig som ser till att all personal har tillräckliga kunskaper i hotellets miljöarbete. Det innebär dessutom att vi ständigt har miljöarbete på agendan och i fokus.

För att involvera samtliga avdelningar har hotellets avdelningschefer fått genomgå en utbildning.

- Vi har tydliga miljömål och handlingsplaner på samtliga avdelningar. Just nu utvärderar vi på housekeeping ett helt nytt städmedel som har noll miljöpåverkan och på vår wellnessavdelning tittar vi på att tillhandahålla badkläder som är tillverkade helt av återvunnet material, fortsätter Alice von Geijer,.

Om Green Key

  • En internationell miljömärkning för hotell och konferens
  • Finns i över 50 länder och 2400 anläggningar
  • Kopplat till United nations miljöprogram

Läs mer om Radisson Blu Riverside Hotel på Konferensguiden.se och få kostnadsfri hjälp att boka din nästa konferens här.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.