Arkitekten Thomas Sandell inreder nytt spa inspirerat av naturen - | Konferensvärlden
Thomas Sandell
Nyheter > Arkitekten Thomas Sandell inreder nytt spa inspirerat av naturen

Arkitekten Thomas Sandell inreder nytt spa inspirerat av naturen

Hälsa & Spa En av Sveriges främsta arkitekter, Thomas Sandell, har fått uppdraget att inreda det nya spat på Quality Hotel Frösö Park i Östersund. Det nya spat öppnar i december och är inspirerat av Jämtlands kontrastrika natur och jämtländska hälsotraditioner.

8 oktober 2015, uppdaterad: 22 oktober 2015

– Jämtländsk enkelhet, trä, sten och dimma har varit inspiration i mitt arbete med Frösö Park Spa, säger Thomas Sandell.

Thomas Sandell formger även möbler till spat, bland annat en unik vilstol tillverkad av träd från omgivningen. Vilstolen sätter karaktären i spamiljön med sin självklara form och med mycket materialkänsla. Hermansson Hiller Lundberg arkitekter i Stockholm är ansvariga för bygget och det är Krokoms Träindusti och Wikners i Persåsen som specialtillverkar både möbler och övrig inredning.

– Vi vill skapa en förnimmelse av Jämtland. Gästerna ska skickas ut i vårt vackra karga klimat och sedan komma in i det varma omfamnande spaet. Vi tror på att både höja pulsen och sänka pulsen, säger Björn Hemmingsson, vd Quality Hotel Frösö Park.

Thomas Sandell är en av Sveriges främsta och mest uppmärksammade arkitekter och formgivare. Han har bland annat ritat Tree Hotell i Harads, Gåshaga brygga på Lidingö och inredningar till Moderna Museet, Elite Hotell Örnsköldsvik, restaurangerna The Flying Elk och Miss Voon i Stockholm. I raden av olika designutmärkelser finns bland annat 11 stycken Utmärkt Form 1984-2011 och tyska Red Dot Award 2001. Thomas Sandell har också arbetat med flera svenska och internationella möbelproducenter som Capellini, Svenskt Tenn, Asplund, Room och Ikea.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.