Carlson Rezidor offentliggör Radisson Red Hotel i Glasgow - | Konferensvärlden
Radisson Red Hotel i Glasgow
Nyheter > Carlson Rezidor offentliggör Radisson Red Hotel i Glasgow

Carlson Rezidor offentliggör Radisson Red Hotel i Glasgow

Hotell Carlson Rezidor har nu signerat projektet att utveckla Europas första nybyggda Radisson Red – Radisson Red Hotel i Glasgow, Storbritannien. Hotellet, som nischas mot livsstilssegmentet, kommer att ligga intill Skottlands största utställningscenter och erbjuda 176 rum. De första gästerna välkomnas under 2017. Detta är ett komplement till Carlson Rezidors redan existerande utbud i Glasgow: hotellgruppen driver sedan tidigare ett Radisson Blu och ett Park Inn by Radisson i staden.

10 september 2015, uppdaterad: 10 september 2015

- Efter Carlson Rezidors senaste undertecknande av Radisson Red Hotel-projekten i Asien (Shenyang Hunan; Kina) och Afrika (Kapstaden; Sydafrika), är vi stolta över att nu kunna presentera den första nybyggda fastigheten i Europa. Glasgow är en av de starkaste marknaderna i Storbritannien och Radisson Red kommer att tillföra ett spännande nytt koncept till stadens hotell- och restaurangsektor. Inspirerad av millenniegenerationens livsstil och trender riktar sig varumärket till den ständigt uppkopplade och designintresserade världsresenären, sade Wolfgang M. Neumann, President & CEO för Rezidor.

- Radisson Red Hotel Glasgow kommer att bli ett flaggskeppshotell och stärka varumärkets strategiska satsning i Europa, Mellanöstern, Afrika, samt i övriga världen. Med siktet inställt på tillväxt i storstäder, förväntas det öppnas upp fler än 60 Radisson Red-hotell runt om i världen fram till år 2020, tillade Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer för Rezidor.

Marc Finney, Colliers International Head of Hotel & Resorts Consulting, som försett hotellet med en hållbarhetsstudie av dess marknad och ekonomi, kommenterade: “Vi är glada över att bistå vår kund med att utveckla här innovativa satsningen som kommer att bli ett viktigt tillskott för hotellmarknaden i Glasgow. Det är ett utmärkt läge, och hotellet som är den första i sitt slag i Storbritannien kommer att sätta en ny standard i staden. Att sammanföra högkvalitativa investeringsutvecklare och ledande internationella varumärken är vad vi gör på Colliers."

Red Hotel Glasgow kommer att ligga vid West End, endast 300 meter från Scottish Exhibition and Conference Centre (SECC) som inkluderar Clyde Auditorium som rymmer 3 000 gäster och Hydro konsertarena med 12 500 platser. Även International Financial Services District, Glasgow Science Centre och Glasgow Media Centre ligger i anslutning till hotellet. Stadskärnan och den internationella flygplatsen ligger 2 kilometer respektive 10 kilometer bort. Förutom 176 rum, erbjuder Radisson Red en stilenlig “Redeli”-restaurang och en “Ouibar”, ett galleri, mer än 100 kvadratmeter mötesyta, ett gym och 78 parkeringsplatser.

Med 1,75 miljoner invånare är Glasgow den största staden i Skottland och är även Storbritanniens ledande finansstad utanför London, samt en av Europas topp tio finanscentrum. Staden är även känd för att vara en stor turistdestination som varje år lockar mer än 2,3 miljoner besökare.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.