Clarion Hotel Amaranten bjuder gästerna på förstklassig överskottsmat - | Konferensvärlden
Nyheter > Clarion Hotel Amaranten bjuder gästerna på förstklassig överskottsmat

Clarion Hotel Amaranten bjuder gästerna på förstklassig överskottsmat

Clarion Hotel Amaranten teamar på torsdag upp med Local EAT Award och säljer lunchboxar till förmån för Stockholms hemlösa. Maten tillagas av förstklassiga råvaror som matleverantörerna den dagen har ett överskott av och som annars skulle ha kastats.

21 april 2015,

En tredjedel av all mat som produceras i världen slutar som matavfall. Ifall maten istället skulle ha tagits om hand så skulle mängden bara från Europa och USA vara i det närmaste tillräcklig för att mätta världens 1 miljard svältande. Personalen på Clarion Hotel Amaranten har reagerat på detta och vill göra sitt för att få slut på slöseriet.

- När vi hör om mängden mat som varje dag kastas samtidigt som vi vet hur många Stockholmare det finns som är beroende av hjälp så blir man mörkrädd. Vi jobbar aktivt på hotellet med att minska matsvinnet men på torsdag så gör vi en extrasatsning genom våra "överflödslunchoxar". Vi tar vara på sånt som annars skulle ha slängts samtidigt som vi tillsammans med våra gäster hjälper Stockholms hemlösa, säger hotellets VD Erica Lund.

Lunchboxarna kostar 40 kronor och hela summan går till välgörenhet via My Dearest som jobbar med att hjälpa Stockholms hemlösa. Under dagen kommer också lunchlådor delas ut till Stockholms hemlösa.

- Vi har sedan tidigare ett samarbete med My Dearest där vi bidrar till att hjälpa Stockholms utsatta. Nu gör vi gemensam sak med det initiativet och arbetet med Local EAT Award som under april söker matentreprenörer runt om i Sverige och Norge som hittat innovativa och spännande lösningar för att vår livsmedelsindustri ska utvecklas och bidra mer till hälsosam och hållbar mat, säger Erica Lund.

Och just den ökande mängden mat som varje dag slängs är ett växande problem som nu allt fler försöker hitta lösningar på. Men trots att maten räddas från att kastas så behöver gästerna inte vara oroliga över vad som kommer att hamna på deras tallrik.

- Lunchboxarna som vi kommer att sälja är minst lika bra som den som du får på vilken finrestaurang som helst i Stockholm. Skillnaden är att vi med hjälp av våra leverantörer får chansen att rädda mat som är felmärkt eller söta, mogna bananer som tyvärr inte skulle hålla för längre transporter undan från att bli matavfall. Däremot så kommer detta kräva ett extra mått av kreativitet då vi först när leveransen kommer vet vilka råvaror vi får att laga mat på. Det blir spännande för både köket och gästerna, säger Erica Lund.

Lunchboxarna säljs torsdagen den 23 april med start 11:00 på Clarion Hotel Amaranten, Kungsholmsgatan 31 i Stockholm. Principen först till kvarn gäller.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.