Diego el Cigala till Uppsala Internationella Gitarrfestival - | Konferensvärlden
Nyheter > Diego el Cigala till Uppsala Internationella Gitarrfestival

Diego el Cigala till Uppsala Internationella Gitarrfestival

Spanske Diego el Cigala är en av vår tids största flamencoikoner. Med sin mjuka röst och starka scenutstrålning har han fått en hängiven publik över hela världen. Nu står det klart att han kommer med sitt band till Uppsala Internationella Gitarrfestival för en exklusiv spelning den 9 oktober.

20 maj 2015, uppdaterad: 20 maj 2015

Landsmannen och flamencokollegan Paco De Lucía har sagt om Diego El Cigala att han ”har en av de vackraste flamencorösterna i vår tid, en röst som smeker allt han sjunger. När jag lyssnar på honom värmer det mitt hjärta.” Redan för fem år sedan gjorde Diego El Cigala succé när han besökte Uppsala. Då med det nysläppta albumet Lagrimas Negras tillsammans med svensk-kubanske pianisten Bebo Valdés i bagaget. Förutom att det var en enorm publik- och kritikerfavorit befriade han sig själv från den allra striktaste flamencon. Sedan dess har han också släppt plattan Cigala & Tango och närmat sig den argentinska tangon. Och han har alltid tyckt om att låta flamencon färgas av närstående genrer.

– Livet för en flamencosångare kretsar bara kring en enda sak – flamenco! Men jag har också fallit för den afro-kubanska och den latin-amerikanska musiken. Det är musik som har samma känsla som flamencon. Och det är den jag är ute efter, säger Diego El Cigala.

Flamencon är spridd över hela världen och har massor av fans, dansare, gitarrister och sångare. Enligt Diego El Cigala lever vi i flamencons tidsålder. Han själv är det största beviset på att det faktiskt är sant.

Världens kanske främsta flamencosångare kommer vid den här konserten att spetsa sin flamenco med både tango och latin. Med sig har han ett hypervirtuost femmannaband med bland annat två flamencogitarrer, piano och slagverk.

Fler artister släpps under våren. Sedan tidigare är det klart att legendaren PAT METHENY, och Babrytaren TERRY RILEY kommer till festivalen.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.