Gingerella – ”jag är här för att göra skillnad” - | Konferensvärlden
Nyheter > Gingerella – ”jag är här för att göra skillnad”

Gingerella – ”jag är här för att göra skillnad”

Ginger Ale är en kolsyrad dryck som görs på färsk ingefära, och i Gingerellas fall odlas ingefäran av en grupp bönder i Skogsträdgården i Sri Lanka (Wayambaregionen). Kooperativet kallas Kokila och består av 800 småskaligt odlande bönder som arbetar kollektivt med en gemensam kraft. Försäljningen av ingefära till rättvisa priser ger dem möjlighet till förbättrad hälsa och ökad självständighet samt fokus på kvalitet istället för kvantitet i jordbruket.

22 april 2015, uppdaterad: 23 april 2015

Förutom betalningen för råvarorna så får bönderna även en bonus för varje såld flaska som går till bland annat byggandet av skolor, sjukhus och till ny jordbruksutrustning. Även vaniljbönorna odlas av Kokila Subasinghe från Lunuwila i Wayambaregionen, Sri Lanka och rörsockret kommer från Suminter Organic Farmers Consortium i Maharashtra, Indien. Gingerella är en framåtblickande reinkarnation av Moder Jord-gestalten, en kombination av urkraften i vår favoritrot, en Askungesaga om att ta sig från fattigdom till framgång och det självsäkra hjältemodet hos sci-fi-ikonen Barbarella. När du dricker Gingerella, Karma Cola och Lemony, bidrar du till utvecklingen av samhällen i Afrika, Sydamerika och Stilla havet.

Gingerella finns att köpa hos återsäljare i Sverige som liksom vi värdesätter hög kvalitet. Denna vecka finns Gingerella representerad på Fairtrade Sveriges trenddag i Stockholm och på Göteborgs Whisky och Ölmässa. Gingerella kostar cirka 28-35 kronor.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Utvald underhållning

Till fler underhållare »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Adress: Industrivägen 10 A, 171 48 Solna

Teatergatan 19, 411 35 Göteborg

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Lindau artist & talare | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.