Inez & Vinoodh- Fotografiskas stora sommarutställning - | Konferensvärlden
Nyheter > Inez & Vinoodh- Fotografiskas stora sommarutställning

Inez & Vinoodh- Fotografiskas stora sommarutställning

Utställning Konst och kommers i årets stora sommarutställning på Fotografiska:
Inez & Vinoodh – Pretty Much Everything 2015
12 juni – 27 september 2015

29 maj 2015, uppdaterad: 29 maj 2015

De holländska fotograferna Inez och Vinoodh rör sig i gränslandet mellan konst, mode och reklam. Dialogen mellan kommers och konst är central i deras konstnärskap. På Fotografiska visas i sommar ett spektrum av parets ikoniska porträtt, mode, collage och skulpturala verk. Verken visas inte kronologiskt, utan i den ordning som finns i deras eget medvetande.

Inez och Vinoodh, som även är ett par privat, bor och arbetar i New York sedan mer än 20 år tillbaka. De representeras av Gagosian Gallery och utställningen på Fotografiska är duons första i Norden. Urvalet av de drygt 100 bilderna ger en inblick ett varierande konstnärskap som illustrerar ett universum där allt utgår från en bildvärld. Resultatet är en utställning där vare sig tema eller kronologi sätter prägeln. Det bakre rummet av utställningen kommer att visa en 60 minuters film av de banbrytande modefilmerna och musikvideor för Rihanna, Björk och Lady Gaga. RED-kamerans introduktion 2010 fick en stor inverkan på duons beslut att även spela in film under de flesta fotograferingar. Den lätta 4K-videokameran har gjort det möjligt att behålla den konstnärliga flexibiliteten som är nyckeln till parets fotografiska process.

I kommersiella uppdrag har Inez och Vinoodh samarbetat med varumärken som Dior, Calvin Klein, YSL och Louis Vuitton. De har gjort en lång rad omslag och reportage för magasin som Vogue, V Magazine och W Magazine och porträtterat artister som Björk, Lady Gaga och Clint Eastwood. Det är genomgående idébaserat och starkt förankrat i personens eller varumärkets själ. Deras gränsöverskridande arbete och samarbeten ger ofta oväntade resultat, som exempelvis vad de kallar Sculptographs, verk där de väver samman fotografi och skulptur i samarbete med Eugene van Lamsweerde.

Inez och Vinoodh träffades under studietiden på Art Academy i Amsterdam och i början på nittiotalet började de formellt samarbeta som konstnärer. Inez van Lamsweerdes tidiga inspirationskällor var Helmut Newton och Guy Bourdin (mycket beroende på att hennes mamma alltid köpte hem franska Vogue från arbetet i Paris) medan Vinoodh Matadin hämtade inspiration hos Ed van der Elsken och Richard Avedon. Med tiden fann de sitt eget personliga och ofta utmanande formspråk och uppmärksamheten lät inte vänta på sig.•

Inez och Vinoodh – Pretty Much Everything 2015, är Fotografiskas stora sommarutställning och är ett samarbete mellan Inez och Vinoodh, Gagosian Gallery och Fotografiska.

Taggar/Etiketter
Fotografiska  Stockholm  Utställning  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.