Martin & Servera förvärvar 3DAB med dotterbolaget Still Sparkling Star AB - | Konferensvärlden
Nyheter > Martin & Servera förvärvar 3DAB med dotterbolaget Still Sparkling Star AB

Martin & Servera förvärvar 3DAB med dotterbolaget Still Sparkling Star AB

Martin & Servera tar nu ytterligare ett steg mot att bli en helhetsleverantör till den professionella måltidsbranschen och förvärvar 3DAB med dotterbolaget Still Sparkling Star AB. Med 3DAB skapas möjligheten att ge en fullservice av fatöls- och vattenanläggningar till kunderna, från förhandling, avtal och installation, till service, underhåll och utveckling. Det innebär också att två populära vattenkoncept kommer att leva och utvecklas sida vid sida.

19 maj 2015,

Det är Martin & Serveras ökande behov av servicetjänster för vattenanläggningar som ligger bakom det nya förvärvet av 3DAB. 3DAB är sedan länge en servicepartner till bryggerier och importföretag av fatöl. Förvärvet innebär att Martin & Servera nu kan bygga upp en egen serviceorganisation. När specialistkompetensen hos eldsjälarna på 3DAB går samman med Sveriges största restauranggrossist öppnas stora möjligheter.

- När vi initialt tillför 3DAB 800 vattenanläggningar skapar det förutsättningen att bygga upp en egen servicekår och lägga grunden till något större. Vi vill över tid utveckla lösningar som blir mer än service och dryckeskoncept. Bland annat kan det handla om att utöka rollen som grossist till att omfatta även installation och service av kökens utrustning. Det vi gör är att bygga upp ett specialistföretag som riktar in sig på service och underhåll, säger Sven Demitz-Helin, vice vd för Martin & Servera och föreslagen ordförande för 3DAB.

Brinner för utveckling
I den nya bolagskonstruktionen blir Dan Öfring vd. Idag är han affärsområdeschef för restaurangutrustning i Martin & Servera. I den rollen har han varit med och utvecklat bolagets dryckeskoncept tillsammans med Jonas Sundstedt, försäljningschef för koncept i Martin & Servera.

- Att vi på Martin & Servera får möjlighet att göra det här tillsammans med 3DAB är verkligen spännande, säger Dan Öfring.

3DAB:s nuvarande vd och grundare Michael Wirström blir kvar i bolaget som utvecklingschef.

- För mig känns det väldigt bra att jag får mer tid att vara kreativ. Det är utveckling jag brinner för. Med Martin & Servera som ägare får vi helt andra ekonomiska förutsättningar. Det finns många idéer jag och Johan Vikström vill realisera som vi inte har hunnit med, säger Michael Wirström.

Populära vattenkoncept
De klimatsmarta och populära vattenkoncepten Still Sparkling och HTVÅO, som tidigare varit konkurrenter på marknaden, ska leva sida vid sida.

- De båda vattenkoncepten ger oss bredd med sina olika produktutbud, paketlösningar och designalternativ. Att två så starka koncept utvecklas sida vid sida, för olika kundkategorier, ser vi som något som bara är positivt. De båda koncepten har dessutom en stor potential att hitta till nya marknader, säger Dan Öfring.

Sammantaget innebär förvärvet att vi har en stor gemensam befintlig kundstock av vattenkunder, kaffekonceptskunder samt ett stort antal bryggerikunder.

Övertagandet av 3DAB sker vid halvårsskiftet 2015. Under hösten flyttas Martin & Serveras konceptsäljarorganisation över till 3DAB för att samla rätt resurser och kompetens i det nya bolaget. Jonas Sundstedt tar över det totala försäljningsansvaret i det nya bolaget. Samtlig personal inom 3DAB och Still Sparkling Star AB kvarstår i bolaget.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.