Miljömärkta kroppsvårdsprodukter på Yasuragi - | Konferensvärlden
Nyheter > Miljömärkta kroppsvårdsprodukter på Yasuragi

Miljömärkta kroppsvårdsprodukter på Yasuragi

Hälsa & Spa Det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi har miljöcertifierat sina kroppsvårdsprodukter med den nordiska miljömärkningen Svanen. I samband med miljömärkningen har produkterna även fått ett nytt utseende.

2 september 2015,

Yasuragi producerar sin egen kroppsvårdsserie med tvål, schampo, balsam och kroppslotion. Serien har en unik doft som många förknippar med sitt besök på Yasuragi. Som ett led i sitt gedigna hållbarhetsarbete har Yasuragi nu även tagit steget att miljömärka sina storsäljande kroppsvårdsprodukter. Produkterna finns att tillgå för alla som besöker det japanska badet eller bor på hotellet.

Svanenmärkning innebär att produktens råvaror bedömds i förhållande till miljön av en oberoende instans. De nya kroppsvårdsprodukterna på Yasuragi har bedömts utifrån innehåll, doft, förpackning, pump, transportförpackning och etikett, d v s allt som rör produkten.

Svanens experter tittar noga på hur ingredienserna påverkar miljön. De ser även över nedbrytbarhet samt produkternas eventuella verkan på marina - och närmiljöer. I tillägg till det accepterar man inte innehåll eller komponenter samt ämnen som har misstanke eller kännedom om att vara hormonstörande.

-Det är oerhört glädjande att vi äntligen är i mål med processen att miljömärka dessa kroppsvårdsprodukter. Det är inte många produkter som klarar Svanens hårda krav och därför är vi extra stolta att vi som en relativt liten aktör på marknaden med vår egen produkt har klarat detta. För oss är det viktigt att vara så hållbara vi kan i alla led och vi arbetar oss systematiskt fram för att hela tiden minska vår påverkan på miljö och människa, säger Caroline Strindmar, Hållbarhetsansvarig, Yasuragi.

I samband med miljömärkningen har produkterna även fått ett nytt utseende. Produkterna säljs i storlekarna 245 ml, 500 ml och 1000 ml. Flaskorna är nu klassiskt bruna med svart pump och etiketterna är designade enligt den nya grafiska profilen med traditionella japanska mönster.

- Många gäster gör ett besök i butiken och köper med sig en produkt hem för att minnas sitt besök. Jag tror att det nya utseendet kommer att tilltala våra gäster. Vi vet att många av våra gäster gör medvetna val ur miljö- och hälsosynpunkt, därför känns det nu riktigt bra att nu kunna erbjuda Svanenmärkta produkter säger Florence Cardell Marknads- och försäljningschef, Yasuragi.

Taggar/Etiketter
Sjönära möten  Spa  Stockholm  Yasuragi  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.