Nordic Choice Hotels i stor hotelloffensiv i Västsverige - | Konferensvärlden
Nyheter > Nordic Choice Hotels i stor hotelloffensiv i Västsverige

Nordic Choice Hotels i stor hotelloffensiv i Västsverige

Nordic Choice Hotels ökar sin närvaro i Västsverige genom ett övertagande av tre stycken hotell i Borås och ett i centrala Göteborg. Säljare är Svenska Stadshotell AB.

12 maj 2015,

Nordic Choice Hotels ökar kraftigt sin närvaro i Västsverige genom ett förvärv av totalt fyra stycken driftskontrakt av hotell i Borås och Göteborg.

– Det här är första gången jag går in i en och samma stad och tar över tre stycken hotell samtidigt. Det visar på Borås dragningskraft, charm och förmåga att förföra. Nu kommer vi tillsammans med personalen fortsätta utveckla dessa hotellpärlor så att de är lika oemotståndliga som staden själv, säger Petter A Stordalen, ägare och styrelseordförande för Nordic Choice Hotels.

De hotell som nu förvärvas är First Hotel Grand, Best Western Hotel Borås och Comfort Hotel Jazz. Totalt innebär affären att Nordic Choice Hotels kommer att kunna erbjuda 352 rum på Borås hotellmarknad. Comfort Hotel Jazz marknadsförs sedan tidigare som ett choicehotell genom ett franchiseavtal med Comfort Hotels de övriga två hotellen kommer det närmaste året att byta kedjetillhörighet.

Utöver de nya hotellen i Borås ökar också Choice sin närvaro i Göteborg. Genom övertagandet av Best Western Hotel Göteborg på Skeppsbron i centrala Göteborg tillkommer 72 rum i Göteborgs hamnområde.

– Som alla vet så älskar jag Göteborg och därför fortsätter jag satsa i stan. Vårt nya hotell är back to basic. Vi har hittat ett unikt hotell i stans gamla hamnområde. Det är här som Göteborgs själ finns och det attraheras jag mycket av och därför går Nordic Choice in och blir en aktiv del i den förvandling som denna del av Göteborg är inne i, säger Petter A Stordalen.

Det avtal som skrivits mellan Nordic Choice Hotels och Svenska Stadshotell AB innebär att de nämnda hotellen i Borås och Göteborg blir del av Nordic Choice från och med den 30 juni 2015. Transaktionen är villkorad av sedvanliga tillträdesvillkor.

– Jag är glad över att kunna lämna över dessa fyra fina hotell och den underbara personalen till Nordic Choice Hotels. Jag har länge samarbetat med Choice och vet att de kommer ta vara på och utveckla det som jag nu lämnar över medan jag själv väljer att koncentrera min verksamhet till Göteborg, säger Torbjörn L Johansson VD och delägare till Svenska Stadshotell AB.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.