Ny ekologisk barnmeny på Scandic - | Konferensvärlden
Nyheter > Ny ekologisk barnmeny på Scandic

Ny ekologisk barnmeny på Scandic

Nu lanserar Scandic en ny barnmeny där barn fått tycka till om vilka rätter som ska vara med. Dessutom har föräldrarna också fått sina önskemål tillgodosedda: maten är gjord av bra råvaror också! Nu kan barnen välja mellan bland annat ekologiska pannkakor, spaghetti med köttfärssås och nachotallrik. Dessutom erbjuds de allra minsta en helt egen två-rätters med ekologisk barnmatsburk och ”klämmis”.

18 juni 2015,

Scandic har tidigare vunnit priser för bästa hotellkedja för barn och nu kommer nästa steg i utvecklingen av barnkonceptet. Den nya menyn har tagits fram baserat på intervjuer med barn och föräldrar. En viktig insikt i arbetet har varit att barn ofta bor på hotell i samband med festligheter som besök på Kolmården eller hälsa på farmor och farfar. Och då vill man gärna äta det man gillar mest.

– När vi frågade barnen vilka rätter de tyckte bäst om blev vi ju inte jätteöverraskade över svaren. De klassiska barnrätterna står sig men vi har av omtanke om både barn och miljö valt ekologiskt i största möjliga utsträckning, säger Thomas Fankl, F&B Director på Scandic.

Just det ekologiska var också föräldrarnas största önskemål när det gällde barnens mat.Den nya barnmenyn består av sex varmrätter, fyra grönsakstillbehör, fyra drycker samt fyra efterrättsalternativ. För de allra minsta gästerna under två år finns också en tvårättersmeny med ekologisk barnmatsburk och smoothie, en ”klämmis”. Allt för att föräldrar ska slippa känna stress över att ha glömt köpa med sig barnmat.

Själva menyn är lekfullt utformad så barnen själva får kryssa i och beställa vad de vill äta. Den är också fylld med olika pyssel så att föräldrarna kan äta i lugn och ro.

– ­Det här är den bästa barnmenyn vi någonsin tagit fram och jag är väldigt stolt över den, avslutar Thomas Fankl, F&B Director på Scandic.

Fakta barnmenyn
Varmrätter: ekologiska pannkakor, ekologiska köttbullar, ekologisk hamburgare, ekologisk nachotallrik med ekologisk köttfärs och MSC-märkt fiskrätt
Ekologiska grönsaker: morotsstavar, gurkstavar, tomater och majs
Drycker: ekologisk mjölk, ekologisk fruktdryck, Scandics vatten, kolsyrat eller stilla
Efterrätter: ekologisk vaniljglass, laktosfri jordgubbs- och smultronglass, laktosfri choklad- och marshmallowsglass, nyskuren frukt samt olika toppingar och såser.
De allra minsta erbjuds ekologisk barnmatsburk och smoothie.
Gluten- och laktosfria alternativ finns för allergiker.

Barnmenyn kostar 69 kr för varmrätt, grönsak och dryck. Inklusive efterrätt, 89 kr.
Enbart efterrätt 29 kr och tvårätters för de minsta kostar 35 kr.

Större barn kan alltid välja en rätt från ordinarie à la carte-meny till halva priset.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.