Nytt restaurangkoncept och ny hotelldirektör på Görvälns Slott - | Konferensvärlden
Nyheter > Nytt restaurangkoncept och ny hotelldirektör på Görvälns Slott

Nytt restaurangkoncept och ny hotelldirektör på Görvälns Slott

På nya platser Marlene Hasselblad är sedan mitten av januari 2016 anställd som hotelldirektör på Görvälns Slott. Marlene kommer närmast från Hellsten Hotels där hon i nästan tre år haft rollen som hotellchef med driftansvar för gruppens fyra hotell i Stockholm. Rekryteringen av Marlene är början på en spännande fas för Görvälns Slott som i dagarna lanserar ett helt nytt restaurangkoncept under eget varumärke – Restaurang Galleriet.

14 april 2016, uppdaterad: 14 april 2016

Foto: Anna-Lena Ahlström

Görvälns Slott, som ägs av Independent Hotel Group, befinner sig just nu i en expansionsfas. Bland annat har hotellrumskapaciteten ökat med 23% under 2016. Samtidigt stärker de upp med nya medarbetare både inom verksamheterna och i moderbolaget.

- Marlene har den personlighet och kompetens Görvälns Slott behöver för att vi nu ska kunna ta nästa steg och växa, säger Maria Eklund, delägare och Creative Director på Independent Hotel Group.

Marlene Hasselblad - ny hotelldirektör

Marlene har en gedigen erfarenhet inom hotellnäringen och kommer närmast från Hellsten Hotels där hon arbetade som hotellchef. Innan Marlenes tid på Hellsten Hotells har hon bland annat arbetat som Market Manager på Expedia Inc. och som hotellchef på Excellence Hotels och Nordkalotten Hotell & Konferens. Tidigare har Marlene allsidig erfarenhet från försäljningsarbete på bland annat SAS med tjänstgöring i Sverige och Spanien. Marlene är utbildad i KY-turismutveckling från SKERIA i Skellefteå och IMT, International Management and Tourism Program, vid Akademi Båstad.

- Görvälns Slott är ett fantastiskt bolag, ett unikt boutiquehotell för den som vill ha en modern slottsupplevelse med ett förstklassigt kök. Att få vara med att utveckla hotellet tillsammans med ett passionerat team i underbara omgivningar, och ta det till nästa nivå känns väldigt spännande. Det är en dröm, och en produkt som jag verkligen kan vara stolt över. I februari blev hotellet framröstat till Sveriges tredje bästa hotell på TripAdvisor och våra ambitioner slutar inte där, säger Marlene Hasselblad, Hotelldirektör på Görvälns Slott.

Restaurang Galleriet - ett nytt restaurangkoncept

I slutet av april öppnar Restaurang Galleriet på Görvälns Slott under ledning av köksmästare Stefan Ekengren. Restaurang Galleriet är en plats för mat och konst. Och för matkonst. Stefan Ekengren och hans team har ett stort konstnärskap i sin matlagning och är inte rädda för att ta ut svängarna med finess. Men restaurangen bjuder på mer än så. Det är ett galleri med utställningar och överraskningar som berör. 

– Görvälns Slott har blivit ett gastrohotell under Stefans ledning och det är fantastisk kul att ta det ett steg vidare genom Restaurang Galleriet. Satsningen ger köket en egen, tydlig identitet som både speglar Görvälns Slott och ger utrymme för Stefan att utvecklas till nya kulinariska höjder, säger Johan Eklund, Business Developer på Independent Hotel Group som äger Görvälns Slott.

Gästkonstnär #1

Först ut i Galleriet är Magnus Skoglöf vars bilder syns i de stora matmagasinen och som gjort ett 20-tal kokböcker med några av landets mest renommerade kockar och konditorer, som Mathias Dahlgren, Fredrik Eriksson, Paul Svensson och Daniel Roos.

Görvälns Slott som ligger i ett naturreservat i Järfälla, 2,5 mil norr om Stockholm, öppnade hösten 2008 och idag finns 38 unikt inredda hotellrum, restaurang, bar och flera möteslokaler. Under 2016 öppnar ytterligare 9 hotellrum samt en vinkällare. 

Få kostnadsfri hjälp att boka din konferens på Görvälns Slott på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.