Premiär för Wildfire - Europas snabbaste berg- och dalbana i trä - | Konferensvärlden
Wildfire
Nyheter > Premiär för Wildfire - Europas snabbaste berg- och dalbana i trä

Premiär för Wildfire - Europas snabbaste berg- och dalbana i trä

Nöje Den 18 juni har berg- och dalbanan Wildfire premiär på Kolmården. Wildfire blir den snabbaste och även den näst högsta berg- och dalbanan i trä i hela Europa. Med en fallvinkel på 83 grader, topphastighet på 113 km/h och hela tre inversioner blir den världsunik.

21 april 2016, uppdaterad: 20 december 2016

I juni är det premiär för den unika berg- och dalbanan på Kolmården. Wildfire blir den snabbaste och även den näst högsta berg- och dalbanan i trä i hela Europa. Dessa egenskaper, tillsammans med att du åker uppochner, s.k. inversioner och placeringen i Kolmårdens unika miljö, har gjort att experter och entusiaster har höga förhoppningar om att den kan bli en av världens bästa. Med utsikt över Bråviken bjuder Wildfire på en hisnande åktur 132 meter över havet, en topphastighet på 113 km/h och en nära vertikal lutning. Bakom bygget av Wildfire står amerikanska Rocky Mountain Construction.

- Wildfire är vad vi kallar för en ”mega coaster”, den är extremt stor, snabb, nervpirrande. Den är den enda i sitt slag i hela Europa. Utmaningen att bygga i Kolmårdens unika natur är att anpassa banan till miljön runt omkring. Vår nya rälskonstruktion för träbanor gör det möjligt att bygga efter dessa förhållanden på ett sätt som aldrig tidigare gjorts. Wildfire kommer att sätta rekord inom berg- och dalbanevärlden, säger Fred Grubb, grundare av Rocky Mountain Construction.

Ett samarbete med Rocky Mountain Construction 

Wildfire är den första berg- och dalbana som Rocky Mountain Construction bygger utanför USA. Det är också deras längsta bana någonsin. Den nya rälskonstruktionen möjliggör bland annat flera attraktionselement som tidigare endast varit möjliga i stålbanor, däribland de tidigare nämnda inversionerna.

- Efter ett antal möten med Rocky Mountain Construction förstod vi att drömmen om Wildfire var möjlig. Den känslan var fantastisk och tillsammans har vi skapat den bästa berg- och dalbanan i trä som världen någonsin skådat. Visionen var att skapa en branschmarkör och det har vi lyckats med, säger Parks and Resorts ägare Johan Tidstrand.

Inversteringen i den nya attraktionen uppgår till 135 miljoner kronor. Wildfire byggs av svenskt trä och kommer att placeras mellan Safari och Marine World.

Kortfakta om Wildfire

- Längd: 1300 meter
- Höjd: 57 meter
- Åktid: 120 sekunder
- Hastighet: 113 km/h
- Lutning: 83 grader
- Höjd över havet: 132 meter
- Antal inversioner: 3Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.