Radisson Blu inleder samarbete med ‘Just A Drop’ - | Konferensvärlden
Nyheter > Radisson Blu inleder samarbete med ‘Just A Drop’

Radisson Blu inleder samarbete med ‘Just A Drop’

Radisson Blu inleder samarbete med ‘Just A Drop’, en internationell välgörenhetsorganisation som arbetar för att ge fler tillgång till rent dricksvatten. Radisson Blu Waterfront i Stockholm är ett av flera hotell världen över som uppmärksammar partnerskapet.

15 april 2015,

För att uppmärksamma de miljoner människor världen över som saknar tillgång till rent dricksvatten arrangerar ett flertal Radisson Blu-hotell runtom i världen evenemanget Walk for Water mellan den 22-24 april. Evenemanget anordnas till förmån för den internationella välgörenhetsorganisationen Just A Drop, som arbetar för att ge fler människor tillgång till rent vatten.

I Sverige kommer Radisson Blu Waterfront och Waterfront Congress Center, beläget vid centralstationen i Stockholm, att delta i evenemanget. Under tre dagar bjuder hotell- och konferensanläggningen in gäster och personal till att gå en 10 meter lång sträcka bärandes på vattenfyllda dunkar, för att illustrera de ansträngningar som miljontals människor dagligen går igenom för att få tillgång till rent dricksvatten. För var hundrade meter som gästerna går kommer Radisson Blu donera de pengar som behövs för att ge ett barn rent dricksvatten för resten av livet. Totalt räknar kedjan med att de tre dagarna i april ska kunna ge mer än 280 barn tillgång till säkert dricksvatten.

- Vi är väldigt stolta över att vara en del i det här globala initiativet. I Sverige är det lätt att ta rent vatten för givet, och vår förhoppning är att det här gör våra gäster och vår personal uppmärksammade på vad miljoner människor världen över går igenom varje dag för att få tag på rent dricksvatten, säger Sam Holmberg, General Manager på Radisson Blu Waterfront och Waterfront Congress Center.

Att delta i Walk for Water är även ett sätt för Radisson Blu Waterfront att bredda hållbarhetsarbetet ytterligare. Anläggningen har en tydlig hållbarhetsstrategi och har sedan starten arbetat för att skapa en av världens mest energisnåla och miljövänliga anläggningar. Bland annat fungerar hotellets glasfasad som en stor solfångare och den värmealstringen som ges används för att värma upp både hotell- och kongressdelen.

En del av programmet Blu Planet
I tillägg till att uppmärksamma samarbetet med Just A Drop arrangeras Walk for Water även för att förbereda lanseringen av programmet Blu Planet den 27 april. Programmet innefattar alla Radisson Blus hotell och anläggningar världen över, och syftar till att bevara och skydda jordens vattenresurser. Målet med Blu Planet är att tillsammans med Just A Drop årligen ge 12 000 barn tillgång till rent vatten.

- Vi ser fram emot att fortsätta driva Rezidors övergripande vatteninitiativ tillsammans med Just A Drop. Vår förhoppning är att arbetet ska bidra till att spara de knappa naturresurser som finns, säger Inge Huijbrechts, Vice President, Responsible Business på Rezidor Hotel Group.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.