Raw food på Stockholms Matmarknad - | Konferensvärlden
Nyheter > Raw food på Stockholms Matmarknad

Raw food på Stockholms Matmarknad

Nu har Sturehof, i samband med öppningen av Stockholms Matmarknad, öppnat för frukost. Frukosten serveras i Oktagonen och till utbudet av smörgåsar, croissanter, yoghurt och kaffe har raw food adderats som ett värdigt komplement.

8 maj 2015,

Raw food-trenden som uppstod på 1960-talet av amerikanskan Ann Wigmore har spridit sig och blivit allt populärare även på våra breddgrader. Raw food innebär att bevara maximal näring i födan, något som annars kan minska när mat processas eller värms upp.

På menyn hittar du bland annat acai-smoothie (acaibär, gojibär, banan, kokosvatten), chiapudding med kokosrismjölk och kardemumma samt groddat bovete med ingefära, dadel, fikon och kanel. Hela menyn finns här - Frukostmeny. Ansvarig för utbudet av raw food på Stockholms Matmarknad är Johanna Ljunggren.

- Rawfood, plantbaserad kost eller levande föda är för mig ett sätt att fånga nuet och leva i det. Inga konserveringsmedel eller kemikalier för att manipulera råvaran. Denna mat är mer än bara näring, det är rå energi. En kort hållbarhet är ett tecken på att det handlar om en bra och ”ren” råvara, berättar Johanna Ljunggren.

Om raw food: benämns även som ”råkost” och omfattar frukt, grönsaker, juicer, groddar, örter, nötter, frön fermenterade grönsaker, sjögräs, alger, superfoods och svampar. Maten värms ej till temperaturer över +47C och primära tillagningsmetoder är blötläggning, torkning, mixning och centrifugering.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.