Svenska Kulturpärlor - kedjan blir kontantfri och inför bonussystem - | Konferensvärlden
Foto: Johanna Battaroff
Dufweholms Herrgård i Katrineholm.
Nyheter > Svenska Kulturpärlor - kedjan blir kontantfri och inför bonussystem

Svenska Kulturpärlor - kedjan blir kontantfri och inför bonussystem

Konferenspärlor Hotell- och restaurangkedjan Svenska Kulturpärlor som bland annat driver Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus, Pelles Lusthus och Södertuna Slott i Sörmland har precis övergått till att bli helt kontantfria. Dessutom inför man ett bonussystem för medarbetarna och något man kallar ”välgörenhetsdricks”.

23 maj 2016,

– De nya skattereglerna är en utmaning för alla krögare och hotellägare, förklarar Fredrik Åström, VD. Vi tar ett nytt spännande steg när vi nu går över till att bli helt kontantfria på samtliga våra anläggningar. Förhoppningen är att vi blir ett pilotprojekt som andra i branschen kan dra nytta av, fortsätter han.

Att sköta betalningarna med kort, bankgiro och via SeQR är ett beslut som vuxit fram. Dels ger det en säkrare vardag för de anställda men det blir också en lösning på Skatteverkets hårdare krav på redovisning vid bland annat drickshantering.

– Att driva våra verksamheter seriöst och affärsmässigt har alltid varit en självklarhet för oss och därför välkomnar vi att man blir hårdare i kontrollen mot både krögare och anställda vad gäller bland annat dricks. För att underlätta skapar vi nu ett bonussystem för våra medarbetare. Vi avskaffar helt enkelt den vanliga dricksen och skapar ett mer rättvist bonussystem som gynnar alla som bidrar till vårt resultat, förklarar Fredrik Åström.

I och med bonussystemet skapar Svenska Kulturpärlor också ”välgörenhetsdricks”; ett system där gästen istället för att ge dricks skänker pengar till Barncancerfonden.

– Det är en förbättring som skapar nöjdare gäster men det blir också något vi själva kan vara stolta över, säger Fredrik Åström. Att både kunna ge våra anställda en morot samtidigt som våra gäster får möjlighet att bidra till en bättre värld känns som en både klok och självklar lösning.

Läs mer om Dufweholms HerrgårdGripsholms Värdshus, och Södertuna Slott på Konferensguiden.se. Här erbjuds du dessutom kostnadsfri bokningshjälp vid konferenser, möten och event.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.