Turglädje och Linnés Fjällmarsch 17-20/9 på Idre Fjäll - | Konferensvärlden
Nyheter > Turglädje och Linnés Fjällmarsch 17-20/9 på Idre Fjäll

Turglädje och Linnés Fjällmarsch 17-20/9 på Idre Fjäll

Turglädje är ett arrangemang för alla som älskar uteliv och äger rum på Idre Fjäll samt vid nationalfjället Städjan den17-20 september.

20 maj 2015,

Tanken är att det ska bli en trevlig avslutning på årets barmarkssäsong, ett tillfälle att träffa likasinnade och att uppleva en massa friluftsaktiviteter i härlig fjällmiljö. Under dagarna arrangeras turer med friluftskändisar, kurser och aktiviteter. I programmet kan man välja det man gillar mest att göra eller testa något helt nytt. Här finns givetvis vandringsturer, men också cykling, klättring och paddeläventyr står på programmet. Kvällarna fylls med livemusik och föreläsningar från äventyr i när och fjärran. Bland andra kommer Annelie Pompe till Turglädje och berättar om äventyr i havets djup och på höga berg. Dessutom arrangeras Linnés fjällmarsch upp på nationalfjället Städjan.

Carl von Linné genomförde flera expeditioner genom Sverige. En av de mer uppmärksammade är den genom Dalarna och upp på Städjan år 1734. Det blev en resa på 45 dagar över 80 mil. En höjdpunkt var bestigningen av Städjan. Linné skrev:
”Detta berg var ett rätt fjällberg, ty dess översta del gick upp i andra luftkretsen.”

Linnés fjällmarsch är en vandringupplevelse som följer samma väg upp på Städjan som Linné en gång vandrade. Det är en vandring med historiska förtecken där du får uppleva samma saker som han en gång gjorde. Linnés Fjällmarsch riktar sig till ung som gammal, nybörjare och fjällräv. Vill du ta hela dagen på dig och bara njuta eller springa så fort du kan så är det helt upp till dig. Det som förenar är Turglädjen. Allt du behöver för att få delta i Linnés Fjällmarsch är festivalpasset.

Hur du syr ihop dina dagar avgör du själv. Du löser ett festivalpass och sedan är det fritt att delta i alla aktiviteter och föreläsningar.

Festivalpasset kostar 895 kronor för alla dagarna. Gratis för barn upp till 15 år.

Turglädje är ett arrangemang av Bergans och Älvdalens Utbildningscentrum i samarbete med Friluftsfrämjandet och Idre Fjäll.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.