Vinbar med närproducerad gaffelmat på Södermalm
När NoFo Hotel, strax norr om Folkungagatan, öppnar den 4 juni så får Södermalm också en vinbar med ett modernt och gästvänligt fokus. Tanken är att gästerna ska känna sig som hemma och få uppleva fantastiska kombinationer av mat och vin.
28 maj 2015, uppdaterad: 28 maj 2015
Vinerna som serveras kommer från småskaliga producenter med drycker som är personliga och har egen karaktär. Sortimentet kommer löpande att förändras och förnyas så att stamgästen tas med på en vinresa genom Europa. Vinerna kommer att vara både klassiska och alternativa . Dryckerna blir i många fall ekologiska eller biodynamiska.
NoFo Vinbar kommer också att servera annan dryck. Lokalproducerade ölsorter, drinkar med svenska råvaror och naturligtvis alkoholfria alternativ.
– Vi kommer att ha ett matfokus i NoFo Vinbar och serverar vad vi kallar gaffelmat. Det betyder att alla drycker har en naturlig koppling till menyn. De svenska smakerna kommer att lyftas fram. I stället för att utgå från vinländernas gastronomi så arbetar vi med svenska maträtter i mötet med vinet, säger Erik Lindström som är sommelier på NoFo Vinbar.
Maten blir en form av svenska tapas, där varje dryck får en ”kompis” i form av till exempel ost, charkuterier, olika röror eller sötare alternativ. ”Våra gäster kommer att uppleva både självklara och överraskande kombinationer av mat och vin” säger Erik Lindström.
Miljön i vinbaren blir som i ett ombonat hem. Med ett rustikt kök, en sällskaplig lounge och ett avslappnande bibliotek. Mat och drycker kommer att vara framdukade och tillgängliga för alla sinnen.
Se alla inom temat här