Yasuragi Kids – harmoni för hela familjen - | Konferensvärlden
Nyheter > Yasuragi Kids – harmoni för hela familjen

Yasuragi Kids – harmoni för hela familjen

Det japanska spahotellet Yasuragi i Nacka i Stockholm är föregångare när det gäller att satsa på avkoppling och mindfulness för barn. Mellan den 1 juli och 9 augusti välkomnas vuxna och barn för tolfte året i rad till det populära sommarkonceptet Yasuragi Kids.

3 juni 2015, uppdaterad: 3 juni 2015

Enkelt uttryckt handlar Yasuragi Kids om ett tillfälle för föräldrar och barn att vara tillsammans och fylla på med ny energi för att hitta balans och harmoni igen efter ett hektiskt arbets- och skolår.

- Det japanska badet är hjärtat här på Yasuragi och barnen älskar att koppla av i de grunda källorna både ute och inne. Här finns även en pool att simma i och utomhus finns terrasser att koppla av på under soliga dagar. Men Yasuragi Kids är så mycket mer än bara bad. Här finns helt enkelt något för alla”, säger Pernilla Birging chef för det japanska badet på Yasuragi.

Mindfulness för att minska stress
I år satsar Yasuragi Kids lite extra på övningar i medveten närvaro, eller mindfulness, som man också säger. Utomhus i den japanska trädgården finns Sinnenas stig med lekfulla övningar där sinnena övas i konsten att se, höra, lukta, känna och vara i det som är just nu. Även naturen i sig har en stressreducerande verkan.

Varje kväll erbjuds rogivande övningar i mindfulness för hela familjen med fokus på andning och uppmärksamhet på hur den egna kroppen känns. Forskning visar att regelbunden användning av mindefulness minskar stress och ökar vårt fokus. Det bidrar även till bättre sömn, ökad självkänsla och bättre kroppskännedom.

Qi gong med Chiball för hela familjen
En nyhet för året är Qi gong där de lugna mjuka rörelserna utförs med hjälp av en mjuk doftboll. Bollen gör det lättare att hitta rätt i rörelserna och öka medvetenheten om sin kropp.

Övriga aktiviteter under Yasuragi Kids är exempelvis familjeyoga, do in (japansk självmassage) och klangresa (en sagostund ackompanjerad av tibetanska klangskålar). I pysselrummet kan barnen lära sig vika origami och bygga drakar. De som vill kan rita sitt ”själsporträtt” och hänga i Barnens Galleri.

Sushiskola för barn
Förra sommarens sushisuccé är tillbaka. Tillsammans med en vuxen får barnen lära sig att göra maki-rullar av en professionell sushikock. Kocken ger även tips och råd om hur man sedan enkelt kan göra sushi hemma med barnanpassade ingredienser.

Pris
Övernattning: Vuxen (fr. 13 år) från 1550 kr, barn (2-12 år) från 650 kr
Dag- eller Kvällspaket: Vuxen (fr.13 år) 875 kr, barn (2-12 år) 375 krSe alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.