Alexandra Zazzi - Cateringexpert - | Konferensvärlden
Profiler > Alexandra Zazzi - Cateringexpert

Alexandra Zazzi - Cateringexpert

Efter tretton år i catringbranchen har experten Alexandra Zazzi ett tränat öga för hur man arrangerar lyckad mat till event och fester. Förutom att driva festvåningen la Stazione och cateringföretaget Food Adventures är hon ansiktet utåt för Cateringguiden – en webbsida som samlat kontaktinformation till cateringföretag i Sverige.

7 oktober 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Hur kommer det sig att du började med catering?

– Att börja med catering var en naturlig förlängning av det jag gjorde som ägare till delikatess och cafeé butiken Pasta Panini. När jag började i mitten av 90- talet fanns det inte delikatess- och charkuterivaror i vanliga butiker. Jag började få förfrågningar från kunder om vi kunde skiva upp lite skinka och leverera till fester och så vidare.
Hur har cateringbranschen utvecklats sedan du började?
– 1996 när jag började stod catering för potatissallad och rostbiff. Sakta så etablerades bredare menyer och branschen utvecklades. Branschens dilemma är att det finns väldigt många aktörer på marknaden, både seriösa och mindre seriösa. Utbudet är väldigt blandat i dag. Samtidigt är det lättare att få bra catering än för fem, sex år sedan. Restaurangutbudet har blivit bättre och det går hand i hand med catering. Har man en favoritrestaurang kan man alltid fråga om de erbjuder catering.

Hur ska man undvika fallgroparna som beställare?

– Det bästa är att lyssna på rekommendationer. Man ska vara medveten om att om cateringföretaget erbjuder åtta rätter för 150 kronor per person får man troligtvis vad man betalar för. Som beställare bör du börja med att ställa ett antal frågor. Vad för typ av mat ska vi äta? När på dagen är det? Kommer folk direkt från jobbet och är jättehungriga eller är det en lättare lördagslunch? Hela rätter eller bara tilltugg? Det är också skillnad om det är unga eller gamla deltagare. Anpassa menyn efter plånboken och förutsättningarna. Sätt ett pris som du är beredd att betala och utgå från det. Jämför gärna med butikspriser på exempelvis parmaskinka. Är det en stor fest är ett tips att förbeställa och testa maten någon månad innan för 4-6 personer samt att alltid ställa mycket frågor till cateringföretaget. Det krävs mycket rutin för att få ett tränat öga. När man jobbat så länge med catering som jag har man knep att ta till för att beräkna hur mycket mat som går åt, bra kundkontakt och anpassa ekonomiskt.

Är det någon skillnad på ett events och en privat fest?

– Privatpersoner kan vara väldigt osäkra och behöver mycket stöd. Många vet inte heller vad catering innebär. Om man tar på sig att hantera maten själv och inte tar hjälp hela vägen med personal som håller efter på borden ska man vara medveten om att det är mycket merarbete i form av sopor, plock och upplägg som ska se bra ut. Vår personal kan arrangera maten på ett tilltalande sätt. När man jobbar mot företag talar man samma språk och de vet att varje arbetstimme kostar.Se alla inom temat här

Senaste i Profiler


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.