”Vi är inte rädda för att vara extrema” - | Konferensvärlden
Profiler > ”Vi är inte rädda för att vara extrema”

”Vi är inte rädda för att vara extrema”

Är de tvillingar? Är de systrar? Är de släkt? Nej. De är Carina Perenkranz och Pernilla Parszyk. Nu bjuder duon upp till dans … eller – däns.

9 april 2014, uppdaterad: 9 april 2014

Text: Sandra Hiort

Lyfter man av perukerna på Com Hem-profilerna Judit & Judit så hittar man underhållarduon Carina och Pernilla. Och även om frågan har ställts många gånger, och i flera år, nu så är det fortfarande många som undrar om de är systrar eller till och med tvillingar? Men faktiskt träffades de för första gången när de provspelade för just Judit-rollerna. Närmare bestämt på en andra provspelning där de fick framföra en scen tillsammans.

– Vi fann varandra direkt, det gick bra att improvisera och energin som uppstod var svår att missa, säger Carina Perenkranz.

Fast det där med att de är så lika… njaa.

– Vi liknar varandra när vi tar på likadana peruker och sminkar oss på samma sätt, vi är korta och fylliga båda två. Men annars har vi helt egna stilar, säger Carina.

De kommer från två olika skolor även om skådespeleri är deras gemensamma passion. Carina har jobbat med stå upp och humor som utgångspunkt medan Pernilla antar nya uppgifter utifrån ett skådespelarperspektiv. En mix som har visat sig fungera jättebra när de tar uppdrag som konferencierer och underhållare på företagsevent och fester.

– Jag är ju skådespelare i botten, spelar situationer och olika figurer, men har fått göra mycket komedi genom åren. Jag har väl insett någonstans på vägen att jag faktiskt är rolig. Och när jag gör egen humor så jobbar jag mycket med publiken, improviserar, säger Pernilla Parszyk.

Carina fortsätter:

– Och jag har ett annat arbetssätt med grund i stå upp. Man är så otroligt naken när man står inför en publik på det sättet, måste vara där och då – leva i stunden. Det hade jag svårt med i början. I skådespeleri, när det är en inövad roll, är det ju mer givet vad man ska säga och göra, ett långsammare tempo. I stå upp är målet att locka fram minst tre skratt i minuten.

Både Carina och Pernilla har jobbat med både revy och teater.

– Vi är vana att jobba med många olika roller i ett och jobbar mycket med tajming, känner in publiken och varandra. Det är spännande. Vi är inte så lika våra karaktärer, Inte så mycket oss själva när vi uppträder, säger Pernilla.

– Det är jättekul att vi får blanda artisteri, skådespeleri och humor. En del vill bara göra roller men vi har talang i att våga improvisera och våga leda en lek, säger Carina.

I år är de inne på sitt sjätte samarbetsår.

– Vi lär känna varandra mer och mer. Nu jobbar vi i mer kreativt klimat än från början och tänker mer på att ge och ta – lyfta fram varandra, vara lyhörda. I början var det mer jag, jag, jag. Vi strävar efter att utvecklas och ha roligt ihop – ha ett kreativt samarbete. Resultatet blir så mycket bättre nu, säger Carina.

De utvecklas också genom att utvärdera varje gig – prata om vad som kan göras bättre till nästa gång och vad som gick bra. Båda trycker på hur viktigt samtalet efter ett event är – minst lika viktigt samtalet innan. Och samtalet innan är ett måste, för att jobbet ska bli av.

– Allt handlar om kommunikation. Vi pratar med kunden om förväntningar innan och kommer med förslag, vi tar Inga uppdrag utan att ha möte innan, säger Pernilla.

– Vi lyssnar in och jobbar hårt på att möta kundens önskemål – det är kundens upplevelse från första punkt till sista. Vi är riktigt bra på det, har rutinen, säger Carina.

Drömgiget handlar om just det – det kreativa mötet, bra kommunikation.

– När vi har förgyllt kundens kväll – då är vår dröm uppfylld! Det kan vara allt ifrån stora event till mindre företag, det är precis lika kul. Och det kan vara i ett vardagsrum – bara man vet förutsättningarna. Hur tydliga förutsättningar vi har avgör hur resultatet blir, säger Pernilla.

Carina: – Jag har gjort det. Uppträtt i ett vardagsrum alltså!

Pernilla: – Hahaha, ja, jag har kommit ut ur skogen på en privatfest med en skottkärra fullastad med presenter. Sprang rakt in på gräsmattan och skrek som en galning. Jag tänkte ”det här är ju sjukt”. Men kunderna var jättenöjda!

När de uppträder tillsammans på event är de inte Judit och Judit.

– Nej, nu är vi ”Carina och Pernilla”, folk tycker att det är skitkul. Vi gör allt ifrån att mingla runt och intervjua folk till att hålla ihop större event. Alltid med humor som grund och ibland använder vi oss av olika rollfigurer, vi är vana att improvisera och är inte rädda för att vara extrema, säger Pernilla.

Men kontrakt med Com Hem har de fortfarande. Något som både begränsat och lyft deras karriärer.

– Judit och Judit är ju starka karaktärer, det är svårt att ta sig an andra roller ibland. Men det har ju öppnat många andra dörrar också. Samarbetet har absolut varit mer plus än minus, säger Carina.

På minuslistan hamnar det faktum att de blev stoppade från årets Melodifestival för att de var så starkt förknippade med ett varumärke. Men det har inte hindrat dem från att ändå släppa låten och videon C’mon & Däns, under artistnamnet Cape.

– Låten och videon finns på Spotify och Itunes, säger Carina.

– Så den kommer att sprida glädje ändå. Låten har lite rap-inslag. Annars är den färgsprakande, full av humor och bara rolig. Och en låt som vi gärna sjunger i andra underhållningssammanhang, säger Pernilla.

Och inspelningen av den här låten har gett blodad tand.

– Nu är vi sugna på att göra fler låtar, vi har flera på gång, gör egna texter, säger Carina.

 

Underhållningsduon:

Carina Perenkranz, 51 år, bor i Norrköping och Stockholm.

Pernilla Parszyk, 45 år, bor i Norrtälje och Stockholm.

Bokningsförfrågningar: www.lindau.se

 

Carina & Pernilla om igenkänning:

”Jag är lite blygare av mig – gömmer mig bakom mössa och hellugg. Men blir ofta igenkänd ändå, är vi tillsammans så blir vi ALLTID igenkända.” (Carina)

”Jag kan bli igenkänd till och med i skiddräkt med stora glasögon, har jag märkt…” (Pernilla)

”Vi har härliga fans! En del har läst på ordentligt om oss och vi har haft fans som har tagit sig från södra Sverige till norr bara för att få en autograf, det är gulligt!” (Carina)

 ”Svenskar är så blyga och försynta, det är inte så många som kommer fram. Det viskas kanske lite men det blir aldrig otrevligt.” (Pernilla)

 

Surfa Comhem-style har över en och en halv miljon träffar på Youtube. Duon har vunnit tv-tittarnas pris för bästa reklamfilm 2012 och 2013.  (”Men i år blir det ju Zlatan som tar hem det.” säger Carina.)Se alla inom temat här

Senaste i Profiler


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.