"Deadlines är en nödvändighet för att få saker gjorda" - | Konferensvärlden
Profiler > "Deadlines är en nödvändighet för att få saker gjorda"

"Deadlines är en nödvändighet för att få saker gjorda"

”Många järn i elden” räcker inte riktigt till för att beskriva Anna-Lena Bergelin, före detta Brundin, fast från början Bergelin faktiskt. Nej, här snackar vi skyffla järnmalm i jätteugnar (eller hur man nu beskriver det gamla talesättet multiplicerat med minst 27).

3 februari 2014, uppdaterad: 5 februari 2014

Text: Sandra Hiort Foto: Lasse Strandberg

Sedan Anna-Lena blev rikskändis genom tv-programmet Daily Live, i rollen som Carina i duon ”Nancy och Carina” (andra duohalvan var norskan Lill-Marit Bugge) har vi kunnat se henne i en mängd sammanhang: I egen show, i shower tillsammans med andra, fler humorteveserier, i SVT:s julkalendrar om Mysteriet på Greveholm, i komik/musikgruppen ”En liten jävla kvinnorörelse”, i stand up-framträdanden, i sångnummer, som föreläsare, moderator, konferencier… Dessutom har hon spelat in skivor, lett ett countryprogram i radio, skrivit böcker, en novellsamling, gift sig (det var då namnet blev Brundin), skilt sig (ja, ni hajar namngrejen), flyttat minst vartannat år och i och med det infört en 24-timmarsregel som säger att allt som inte packats upp på nya stället inom ett dygn åker i soporna – inklusive tavlor och gardiner.

Hon har också skrivit kolumner i tidningar, samlat in katthistorier från människor lite varstans ifrån och skrivit ner dem i böcker, brutit handleden (i träning för teveprogrammet Stjärnor på is), fått en son som i dag är 23 och bonusdotter (nu 27) från äktenskapet med Olof, firat 30-årsjubileum med Lill-Marit genom att göra föreställningen ”Cool – återkomsten”, en dvd med bästa klippen från Daily Live samt boken ”Marja och Agneta – the true story of love” (uttalas med finsk brytning). OCH hon har återfallit för ungdomskärleken Jan Sigurd som hon numera bor med, har startat bokförlaget Espri med (som bara ska ge ut deras egna böcker) och som hon också gör show i klassisk cabaret-form tillsammans med i ”Farväl tristess” som bland annat visas på Scalateatern i Stockholm … (Hämta andan-paus.)

… för att nämna en liten bråkdel alltså, i en inte alltför kronologisk ordning.

– Jag blir helt ställd när det blir lugnt. Vet inte vad jag ska göra när jag är ledig. Jag kan ta det lugnt fysiskt men steget till att göra detsamma inombords är långt, näst intill enormt. Däremot kan jag hålla på med många olika saker samtidigt – att vara splittrad, det går bra, säger Anna-Lena (med glad stämma och rullning på r:en).

Från Lund är hon kommen och i Skåne är hon nu tillbaka, närmare bestämt i en lägenhet på 55 kvadrat i Malmö. Men nu undrar man förstås vad som finns kvar att bocka av på att göra-listan?

– Jag ska skriva en bok som kommer hösten 2015. Jag har bara titeln klar men den vill jag inte säga än, den är så jävla bra! Jag ska göra en cd med jazz, på skånska. Det kostar mer än man tjänar på det, men det är så kul. Jag vill göra mer jazz med Sigge (Jan Sigurd alltså), hans musik eller egen. Och så är det dags för en egen show igen tycker jag, jag har preliminärbokat lokal i mars 2015, så jag har gott om tid på mig att bestämma innehållet, haha.

Deadlines är Anna-Lenas morot och en nödvändighet för att saker ska bli gjorda.

– Jag brukar egentligen aldrig ha särskilt lång framförhållning men jag bokar in saker så jag har datum att jobba mot, så jag får lite eld i röven.

Läs hela intervjun i KonferensVärlden nr 1, då får du veta hur Anna-Lena använder scenen som terapirum och om hur återföreningen med ungdomskärleken gick till.

Vill du boka komikern, sångerskan, konferencieren och artisten Anna-Lena Bergelin?
Kontakta Lindau Artist & Talare AB: 08-203 99 00, info@lindau.sewww.lindau.seSe alla inom temat här

Senaste i Profiler


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.