”Det är alltid kul att göra företagsevent” - | Konferensvärlden
Profiler > ”Det är alltid kul att göra företagsevent”

”Det är alltid kul att göra företagsevent”

Jill Johnson har gjort allt från rocktåg, programledarjobb till bejublade konserter och musikaliska resor till Nashville. Allt den folkkära artisten rör vid blir till guld. Förmodligen är det därför Grand Hôtel har valt att samarbeta med henne inför årets julbord.

Text: Astrid Feldreich

28 augusti 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Företagsevent är fortfarande en stor del av Jills arbete, även om de delvis fått ge vika för ett flitigt turnerande de senaste åren.

- Numera har jag egna turnéer så det blir lite mindre företagsjobb. Men de utgör fortfarande en stor del av mitt jobb trots att det faller bort i perioder, säger hon.

Van vid event
Under sin tid som artist har Jill gjort allt från stora och festliga företagsevent till välartade små sällskap.

– Det roligaste med att göra företagsevent är att man känner sig så uppskattad och ofta är väldigt önskad. Jag har gjort det mesta, från tolv personer vid fint uppdukade bord med vita dukar till 600 personer utklädda till pirater som är så överförfriskade att det inte skulle spela någon roll vem som stod på scenen. Men det är alltid lika kul. I och med att jag inte gör ett officiellt framträdande har jag ingen mediepress på mig och kan improvisera och ta ut svängarna rejält. Då kan jag också anpassa framträdandet efter gruppen, säger Jill som är klädd i en somrig klänning och är fräscht brun, nyss hemkommen från semester i Grekland.

Julshow med Jill
Det årliga julbordet, ofta blandat med någon form av show eller event, är en av de större händelserna för många företag. I slutet av november börjar en av Grand Hôtels viktigaste tider på året – julen. Varje år kommer omkring 16 000 gäster för att äta av det klassiska julbordet som är en kombination av show och mat. Hela hotellet pyntas med 50 julgranar, 2 000 rosetter och i köket lägger man in ett ton sill och rullar flera tusen köttbullar. I år kan företag alltså avnjuta sin julskinka till Jill Johnsons personliga röst och tolkning av julen som de döpt till Jill´s jul på Grand.

– Jag har en stor musikalisk bredd, så det blir en repertoar med mestadels engelska låtar och klassiska julsånger blandat med lite county, rock och blues, säger hon.

Under vintern 2005 släppte Jill julalbumet ”The Christmas in you”, inspelat i Nashville för den rätta stämningen. Albumet innehöll såväl nykomponerade titlar som personliga favoriter. I samband med detta gjorde hon även en egen julshow i ”Hasses Lada” i Båstad samt var TV4´s julartist.

– Mina måsten som ska finnas med på en julshow? I och med att julen är en så pass traditionell högtid finns det vissa fasta ramar att utgå från. Exempelvis det sakrala, kärleksfulla och snövita, samtidigt som jag tycker om att blanda in andra musikinfluenser som rock, blues och country. De som har sett mig uppträda live vet att jag har hittat mitt forum och tycker om att dela med mig av små anekdoter från mitt liv blandat med musiken, berättar hon.

– Trots att det här projektet är otroligt nytt för mig är jag lugn efter tio års erfarenhet av branschen. Arbetet med showen började redan i början av juni. Kapellmästaren och jag har börjat spåna på låtar till showen och det blir en slags bas som jag sedan dekorerar. Programmet blir troligtvis klart till slutet av september även om repetitionerna inte drar igång förrän några veckor innan premiären.

Traditionell julfirare
Själv är Jill en traditionell julfirare som fortfarande gärna slår på Kalle Anka klockan tre. Även om hon har blivit coolare med åren.

– Numera somnar hela släkten alltid framför tv: n. Mamma brukar ta kort på oss där vi sitter och snarkar på rad i soffan.

Favoritsången när det kommer till julrepertoaren är I´ll be home for christmas”. Och hem under julhelgen för Jill, som normalt bor i Borås, är hos familjen i Skåne. En jultradition förutom Kalle Anka är att plocka fram långfärdsskidorna – oavsett väder.

– Snö eller inte så ska det åkas. Man kan åka några dagar på barmark innan de blir förstörda, säger hon och skrattar.Se alla inom temat här

Senaste i Profiler


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.