Louise Hoffsten – en sann livsinspiratör - | Konferensvärlden
Profiler > Louise Hoffsten – en sann livsinspiratör

Louise Hoffsten – en sann livsinspiratör

Aktuell med en ny cd-skiva, på allas läppar som Melodifestivalfinalist och eftertraktad som talare och inspiratör. Louise Hoffsten vilar inte på lagrarna och hon vägrar att följa strömmen.

TEXT: KRISTIN FRIDHOLM

9 april 2013, uppdaterad: 17 juni 2013

Med lite drygt två veckor kvar till finalen i Melodifestivalen låter Louise Hoffsten fortfarande lite förvånad över framgången med låten Only The Dead Fish Follow The Stream. Att vara den som, bredvid Sean Banan, skulle posera framför presskamerorna vid scenkanten var inget hon hade förväntat sig. ”Jag och Sean! Nu är sonen glad :) Så himla roligt och överraskande. Jag är så tacksam!!” skriver hon själv i ett instagraminlägg. Flera gånger tidigare har Louise fått frågan om hon vill ställa upp i Melodifestivalen, men har alltid tackat nej. Så vad var annorlunda denna gång?

– Vi lever i en ny tid. TV har en oerhörd genomslagskraft och numera är alla ändå hemma och tittar på Melodifestivalen varje lördag så det går knappt att vara ute och spela. Så jag tänkte varför inte vara en del av det istället, säger hon med ett leende.

Dessutom känner hon sig mycket nöjd med låten som hon skrivit ihop med Sandra Bjurman och Stefan Örn.
– Den känns som en fortsättning på cd:n Looking For Mr God som jag släppte nu i januari. 

Den objudne gästen 
Sångtexten handlar om att gå sin egen väg, om att kämpa för det man tror på och inte bara ta de enkla och förutsägbara besluten. En text som stämmer väl in på Louise själv som alltid valt att gå sin egen väg och som verkligen har fått kämpa för att nå dit hon är idag. Sedan hon var 18 år har hon försörjt sig som artist. Sitt stora genomslag fick hon med skivan Rythm & Blonde år 1993 som slog både i Sverige och utomlands. Men i samma veva ”knackade plötsligt en objuden gäst på min dörr” som hon beskriver det själv. Louise drabbades av nervsjukdomen Multipel Skleros, MS. Om den tuffa tid som följde och hur hon med tiden lärde sig hantera och leva med sin sjukdom berättar Louise i sitt föredrag som hon gett namnet Den objudna gästen.

– Efter att jag gått ut offentligt med min diagnos och även gjort en dokumentärfilm, Djävulens lotteri, fick jag mängder av frågor om min situation. Så efter ett tag tänkte jag att då kan jag väl lika gärna gå ut själv och prata om det.

Som föredragshållare anpassar Louise alltid sitt framträdande efter vilken publik och vilket företag eller organisation hon talar inför. Ofta för hon en dialog med åhörarna om den inneboende livskraften och om hur vi bättre kan hantera både de ljusa och mörka sidorna av livet.

– Jämfört med att uppträda som sångerska så känner jag att jag lättare kommer nära publiken genom föreläsningarna och det är fascinerande, säger hon.

Lärt sig av misstagen
Från första början var det Louises vän och mentor, Steffo Törnquist, som inspirerade henne att börja arbeta som föredragshållare.

– I början var jag skräckslagen inför att gå ut på en scen och bara prata. Sjunga har jag ju gjort i all evighet, men jag hade ingen utbildning i eller erfarenhet från att hålla föredrag. Men jag bestämde mig för att göra det ändå och att lära mig genom mina misstag.

Att använda sig av sitt eget liv som material är väldigt utlämnande. Hur ser du på det?

– Ja, det är utlämnande, men jag tror att man måste lämna ut en del av sig själv som konstnär. Det är ju det jag själv vill ha om jag går och lyssnar på en föreläsare. Samtidigt är det oerhört givande och utmanande att arbeta med sig själv som material och roligt när jag får bra respons från publiken.

Hon betonar att det finns en skillnad mellan att vara personlig och privat. Hon är gärna det förstnämnda även på scen, men försöker värna om privatlivet så mycket det går. 

– Men visst har det hänt att jag känt att jag gått över gränsen ibland – jag är bara en människa!

Deltar på Mötestorget
Förutom sin objudne gäst pratar Louise gärna om ämnen som passion i arbetet och hur man behåller den. Företag anlitar henne för att inspirera medarbetarna till att samarbeta mer och ibland för att berätta om sin karriär och sin musik.

– Jag använder gärna musiken som en del i mina berättelser, men vill ni höra mig sjunga ska ni boka en riktig spelning, kommenterar hon.

Fakta
Anna Viktoria Louise Hoffsten
Yrke: Artist och låtskrivare, framför allt rock och blues. Spelar munspel. Föreläsare och inspiratör.
Familj: Gift med Dan Bratt, två barn; Adrian och Cornelia Bratt.
Bor: Enskede i StockholmSe alla inom temat här

Senaste i Profiler


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.