Martin Stenmarck firar in julen med rock n roll - | Konferensvärlden
Profiler > Martin Stenmarck firar in julen med rock n roll

Martin Stenmarck firar in julen med rock n roll

En stekhet eftermiddag i maj sitter jag på Stockholms kanske tjusigaste balkong och pratar om julen med Martin Stenmarck, som svalkar sig med en julmust. Det udda samtalsämnet kommer sig av att Stenmarck är huvudpersonen i Grand Hôtels julshow, i år kallad ”A Grand Evening”.

15 september 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Text: Matilda Andréasson

När Grand Hôtel presenterar årets julshows-artist och det är Martin Stenmarck som gör entré blir jag inte förvånad. Han känns som det logiska valet. Maria Maruska, källarmästare på Grand och ansvarig för julshowen, håller med.
– Martin Stenmarck kändes som det självklara valet för oss då vi ville erbjuda våra gäster något helt nytt i år. Med sin energi och karisma så tror jag att han kommer att göra succé och tillsammans med vårt traditionella julbord skapas det en härlig kontrast mellan det förväntade och det oväntade.

Vikarien fick blodad tand
Martin själv tycker att det var dags för en riktig krogshow.
– De senaste åren har jag riktat in mig på annat, skrivit låtar och gjort plattor, men jag kände att det nu var dags för något annat.
Efter att ha medverkat i musikaler och melodifestivalen, gjort popkarriär och i flera år turnerat med ”Ladies Night” blir ”A Grand Evening” sångarens första krogshow. I 2009 års julshow gjorde han några inhopp för Jill Johnsson, och fick blodad tand. Men själv vill han ha lite mer ”action” i sin version, och som garanter för detta står också de två sångerskor Stenmarck bjudit in: Linda Pritchard och Jessica Marberger.
– De är musorna som för showen framåt. Det finns en tradition av julunderhållning på Grand. Jag vill ta det till en ny nivå. Tänk er att Saturday Night Live goes rock n roll under julen, säger Martin.

Höghöjdsträning inför julbordet
Som en stark kontrast till artistlivet i Sverige gjorde Martin i våras tillsammans med kompisen och tidigare förbundskaptenen för det svenska mountainbikelandslaget, Andreas Danielsson, ett riktigt äventyr. De begav sig tillsammans med fotograf och filmteam till Nepal för att genomföra mountainbiketävlingen Yak Attack – över 40 mil cykling upp och ner för flera tusen meter höga berg i allt från 30 plusgrader till 15 minusgrader. Det var under detta äventyr (som finns dokumenterat i läsvärda bloggen foreverest.swedenmountainbike.se) som Martin i huvudet skissade på sin julshow, och fick idén att be Jessica och Linda att vara med.
– Det här var tveklöst det hårdaste och svåraste jag någonsin genomfört. Samtidigt så fantastiskt vackert och unikt. Att cykla på så hög höjd omgiven av enorma berg är inget som tillhör min vanliga vardag. Det här är en resa jag aldrig kommer att glömma, har han tidigare kommenterat äventyret.

Spelar sig själv i årets julfilm
Väl hemkommen från Nepal släpptes nyheten att Martin har en roll i Colin Nutleys kommande film ”Änglagård – tredje gången gillt”, den eftersläntrande uppföljaren till 90-talssuccérna ”Änglagård” och ”Änglagård – andra sommaren”. Han kommer att spela sig själv i en liten roll i filmen som har premiär på juldagen. Med anledning av filmrollen är Martin just tillbaka från filmfestivalen i Cannes när han anländer till Grand Hôtel för att presentera julshowen. Man kan lugnt säga att hans vår har rymt stora kontraster, vilket också kommer att vara lite av ett tema i föreställningen.
– Det blir ett brett spektra, säger Martin. Jag tycker om att driva med hela bilden av mig, den är ganska tacksam att driva med.
Vad detta innebär får den se som besöker föreställningen, som har premiär 23 november i Vinterträdgården på Grand. Varför ska man då välja just ”A Grand Evening” i jul?sho
– Av två anledningar: maten, där slår nog ingen Grand på fingrarna. Sen är detta nog showen där man får mest underhållning för pengarna. Efteråt ska publiken känna sig uppfyllda och redo för julen!, avslutar Martin.Se alla inom temat här

Senaste i Profiler


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.