40-talet lever i Bromma - | Konferensvärlden
Reportage > 40-talet lever i Bromma

40-talet lever i Bromma

I höst är det premiär för nya affärs- och konferenshotellet Best Western Plus Sthlm Bromma. Hotellet ligger några hundra meter från Bromma flygplats, och hotelldirektör Lasse Lehtiheimo hoppas att det blir affärsresenärernas förstaval.

Text: Matilda Andréasson

18 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

SAS hade tidigare sitt huvudkontor i byggnaden, som uppfördes 1946 och ritades av arkitekten Paul Hedqvist som också bland annat ligger bakom den ikoniska Västerbron. Gästerna kommer att mötas av retrodoftande lokaler, där en tidlös miljö skapats med hjälp av ny design blandat med inslag av 1940-talsstil.
Hotelldirektör Lasse Lehtiheimo berättar att en del av byggnaden är minnesmärkt, men att det annars inte varit några svårigheter att omvandla det gamla kontoret till mysigt hotell.
– Huset är i tre delar, och i mittendelen finns bland annat en gammal tubhiss som är minnesmärkt. Arkitektens tanke var att använda sig av material som var vanliga på 40-talet, som marmor, mässing och teak. Vi har också lite 40-talsstuk på våra uniformer, och vår restaurang heter Bistro 46 efter byggnadsåret.

Lokaler för mindre mötenLasse förväntar sig att huvuddelen av besökarna blir affärsresenärer och konferensgäster, och menar att denna mötesplats behövs för de cirka 13 000 företag som finns i Stockholm och de destinationer Bromma flygplats trafikerar.
– Det tar tre minuter att gå härifrån till flygplatsen, och vi har 15 möteslokaler varav tre lite större och tre som är anpassade för grupper på 16 personer och neråt. Vår största lokal rymmer 150 personer så vi kan även ta emot stora grupper, men vi tror att vi framförallt kommer att bli en plats för de mindre mötena.
Hotellet kommer också att bli det första som kan presentera gymmet World Class nya koncept World Class Fitness Express.
– Här kommer det inte att vara en bortglömd motionscykel med damm på, som det är på många hotell. Det kommer att vara bastu, en mindre relaxavdelning och ett gym som kommer att passa både affärsresenärer och weekendgäster, säger Lasse.

Bullerfri miljöAlla som bor i närheten av en flygplats vet hur det kan låta när ett flygplan passerar, men Lasse försäkrar att det inte kommer att bli några problem med ljudnivån på hotellet.
– Fasaden är ännu inte hundra procent tät men vi har lagt mycket krut på fönstren, och inga inflygningar kommer att göras rakt över oss eftersom vi ligger lite vid sidan av. Dessutom stänger flygplatsen klockan 21.30 på vardagar, så vi kommer inte att få så mycket buller.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.